dijous, 26 de febrer del 2015

INNY

El passat dia 5 de Febrer, alguns dels components de l’organització INNY, concretament la Meritxell Molina Plà, el Carlos Blasi Palacios, el Francesc Cuéllar, en Mamadou Saliou i en Nil Mora. Ens varen oferir una conferència a l’auditori del TecnoCampus Mataró-Maresme, on ens van explicar les seves experiències en l’entorn de l’emprenedoria.

INNY es defineix com a una organització sense ànim de lucre formada per un grup de joves d’entre 15 i 25 anys el qual la seva missió principal és esdevenir un punt d’intercanvi de projectes de vida singulars i juvenils. I aquest grup es forma a partir de l’esperit emprenedor personal, acadèmic i professional que rau en cadascun dels seus components.

Primer parlarem sobre un component especial, pel fet que va arribar de l’estranger absolutament sense re. Ell és Madou Saliou Diallo. Ens explicà que arribà a Barcelona a l’any 2008 amb 16 anys. No coneixia a ningú, però la Creu roja el va “adoptar”. A partir d’aquest moment va començar un nou viatge per els centres de menors. Un cop finalitzada l’etapa de centres de menors es va poder establir-se en els seu mon de buscador i emprenedor, va deixar enrere aquells anys de malsons i es va començar a buscar la vida per formar-se passant per el Casal dels infants,  Fundacion Exit, entre altres. Mamadou viatjarà arreu del mon, experiència que li va ser de gran servei per realitzar els “Y mañana lo mismo?”, “Top Manta” i “Si yo sabría, no Vendría” amb els qual va ser premiat amb el segon premi del concurs “Todos somos diferentes. Els següents anys, Mamadou continua treballant amb les entitats que el van ajudar a integrar-se a la societat, i ha iniciat el projecte “Diandé Africa”, que intenta replicar projectes educatius de entitats socials de Catalunya  a Senegal. Aquest projecte el comparteix amb set organitzacions catalanes, una d’elles és l’Escola Pia de Sarrià.

El següent component del grup és el Francesc Cuéllar, ell es defineix com a “impacient”. Va néixer a Barcelona i és un noi aficionat, entre d’altres hobbies, al cinema i al disseny gràfic, i actualment es dedica al teatre i/o a la Tv, ell és actor. Ha treballat en sèries com “Kubala, Moreno i Manchon” de TV3 o “Kit Economia” de La Caixa; ha participat en pel·lícules com “Born” o “Antonio Cumple 50 años”; i ha actuat en obres de teatre com “Bolxevics” o “Catàstrofes”. A nivell acadèmic, es va començar a formar en una grau el qual no el va acabar i va anar a estudiar a l’ Institut del Teatre. Be es cert, que durant el seu moment de conferencia no es va parlar molt d’emprenedoria, però si ens aportà els seus valors, l’hi agradaria treballar en projectes on pugui aportar el seu granet de sorra; on hi sigui capaç de destinar el 100% de les seves capacitats i energia, i on se l’esculli per la seva feina enlloc de recomanacions externes, això li va fer passar alguna mala jugada durant la seva vida.

La Meritxell Molina Pla és una noia totalment emprenedora, actualment forma part de tres magnífics projectes humanitaris: “Swimming Terapy”, començat el febrer del 2013; “AANTEA”, iniciat durant l’agost del mateix any; i “PictoConnection”, que va veure la llum durant aquell setembre. La Meritxell, a través del seu primer projecte “Swimming Terapy”, el qual va establir un programa de natació terapèutica específic i individualitzat per a persones amb TEA, va ser premiada per la Fundació Telefónica el maig de 2013 i per la associació Ashoka Spain en el concurs de “Jovenes ChangeMakers” al febrer del 2014. El seu segon projecte, “AANTEA”,  la qual és una associació sense ànim de lucre dedicada a nens amb autisme amb la finalitat de poder crear, a través d’ella, projectes per tal de millorar la seva qualitat de vida. I per acabar, el seu tercer projecte, “PictoConnection”, ha estat una eina a mode de comunicador directe i aportador d’autonomia per a tota persona amb qualsevol malaltia o patologia que li impedeixi o dificulti comunicar-se, el projecte que ha fet viure a la Meritxell increïbles experiències com podria ser la de participar de ponent al TEDxValladolid 2014 i al Spin UOC 2014; o estar entre els projectes finalistes dels “Premios Jóvenes Emprendedores Sociales de la Universidad Europea de Madrid”, el “Programa de Emprendedores Sociales” dut a terme per l’Obra Social La Caixa i l’ Apps4Change II”, organitzat por la Unió Europea. Així doncs, aquesta jove d’Artana graduada en educació primària (branca d’educació especial) continuarà encaminant la seva passió a facilitar la comunicació de totes aquelles persones que hi tinguin dificultats.

I ja per finalitzar, en Carlos Blasi Palacios. Un noi que ha hagut de superar grans dificultats a la seva vida com la mort del seu pare, i seria de lesions que li impediexen fer l’esport que més li agrada, el futbol. Pero no tot és dolent, i gracies a aquesta lesio va descobrir del tot la seva passió per les noves tecnologies. Durant els dos anys de recuperació s’adonà que volia anar un pas més enllà dels estudis d’Enginyeria Superior en Telecomunicacions i va crear ‘Silence’, una aplicació per a dispositius mòbils basada en una tecnologia inexistent en aquell moment capaç d’escoltar i entendre tots els sons de l’entorn. A mesura que el projecte evolucionava, els tres enginyers que formaven l’equip (en Carlos i dos companys) van decidir presentar-se al programa Yuzz de la Fundació Banesto, amb l’única convicció d’arribar fins al final i aconseguir fer de JMC tota una realitat. Tanta va ser la implicació, que van guanyar el primer premi del seu centre, fet que els va permetre viatjar a San Francisco amb diferents joves per tal de fer networking, entre d’altres experiències. Va conèixer la Sara Giménez, una gran amiga seva amb la que va crear Prometteo.  Prometteo oferia la possibilitat de transformar les ciutats que en llocs accessibles pels turistes amb discapacitats auditives i amb poc temps Prometteo veurà la seva primera ciutat accessible.

Personalment, pensem que la feina d’aquesta organització és impressionant i les histories d’alguns del seus components són molt impactants i motivadores.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada