dilluns, 2 de febrer del 2015

Enquestes Re-Book


Hem realitzat enquestes a aproximadament 50 persones. Totes elles són estudiants d’entre 1r i 4t d’ESO, de Batxillerat i de Cicles Formatius o de Formació Professional.
Hem elaborat preguntes que ens ajudaran a treure unes conclusions interessants.
Com que només hem entrevistat a 45 persones, l’enquesta no és del tot significativa, ja que es tracta d’un percentatge molt baix en relació al nombre total d’estudiants de la zona on volem iniciar el projecte (Mataró). Tot i això, com que tots els entrevistes pertanyen a la zona en qüestió, les dades extretes augmenten de valor, ja que mostren els principals interessos i opinions de la gent de la localitat.

Algunes dades significatives:

-Total d'estudiants entre ESO, Batxillerat, PQPI, CFGM i CFGS (2012-13): 487.000 (IDESCAT)

Creiem que al Maresme la dada estaria al voltant dels 50.000. 

Aquestes han estat les respostes:

 
 

En primer lloc podem veure que més de la meitat dels enquestats han estat de sexe femení (53%).
També ha superat en gran nombre la franja d'edat d'entre 16 i 19 anys per sobre de la de 12 a 15.
Pel que fa al curs actual, poc més d'un terç dels que han realitzat l'enquesta estan cursant el primer o el segun curs de batxillerat. Un 9% està en algun dels cursos de la ESO , un 4% fa Cicles Formatius i un 11% està fent Formació Professional.




Una altra dada que hem volgut saber ha estat la despesa a l'inici del curs actual: ens ha cridat l'atenció que gairebé la meitat s'ha gastat més de 200 euros en llibres de text i només una persona enquestada no se n'ha gastat cap.

També hem preguntat si coneixen alguna plataforma d'intercanvi de llibres de text. Aquí les respostes han estat bastant dividides però més d'un 50% tenen consciència d'alguna plataforma semblant.

A partir d'aquí hem entrat en veure quina és la plataforma que coneixen els que han afirmat l'anterior pregunta. Aquesta no l'han respost els que ho han negat però destaquem que l'AMPA és la plataforma més coneguda.

A continuació veiem que aquestes plataformes no han permès intercanviar més de 10 llibres en cap cas:


Hem entrat en analitzar el grau d'inconformisme amb l'elevat preu dels llibres de text i, amb un 51% dels enquestats, veiem que és el màxim. Ningú s'ha decantat pel grau mínim (1).

El 98% han vist bé la idea d'implantar la nostra idea en les escoles.


Per últim, la característica que destaquen per sobre de la resta és la de l'estalvi econòmic que permetria la plataforma. En segon lloc, la consciència ecològica també ha semblat important per algú però en percentatge molt menor.



Com a conclusió general, ens hem sorprès en veure que la gent dóna molta importància a aquest estalvi econòmic, que els interesseria aquesta possible plataforma, que la despesa anual en llibres de text supera en molts casos els 200 euros i que no coneixen en gran nombre plataformes d'intercanvis en aplicacions ni pàgines web.
No creiem que haguem de fer cap canvi radical però sí que el que ens fa modificar el projecte d'alguna manera és el fet de que cap plataforma hagi permès superar els 10 intercanvis als seus usuaris ja que volem pensar en la utilitat a llarga durada per tots ells en el nostre cas.

1 comentari:

  1. Faltaria potser alguna enquesta a pares? No pot ser que no tingueu les dades dels estudiants al Maresme... l'aproximació a 50.000? D'on l'heu tret?

    ResponElimina