dilluns, 2 de febrer del 2015

Enquestes - Solar Tent


En aquesta activitat hem realitzat una enquesta a una mostra del nostre univers per saber tot els que ens calia per millorar el nostre projecte. Després de buscar la piràmide poblacional de Mataró, i vam veure que hi havien 19303 homes d’entre 20 a 39 anys i 17783 dones de 20 a 39 anys. A partir d’aquí vam buscar el nombre real de persones que realment podrien ser el nostre target i del total de 37000 persones, es va reduir a 27750 gràcies a fer un calcul amb el tant per cent de persones que poden ser sensibles amb el medi ambient. També vam buscar el percentatge de atur de Mataró respecte l’edat per finalment reduir el target a 19425 persones.

Per fer l’enquesta, ens vam plantejar quina quantitat de persones d’aquestes 19425 podrien ser una mostra representativa i vam decidir que el 50 % seria un nombre correcte. Això representa un total de 9712 persones. El problema és que no tenim els medis per poder realitzar aquest nombre d’enquestes.

El resultat de l’enquesta és el següent:




Segons els enquestats un 84% pensa que ha de contribuir a millorar el medi ambient.

En aquesta pregunta podem observar que el 69% és conscient del estat del medi ambient, i per tant, realitza alguna acció per millorar-lo. Per altre banda, el 22% dels enquestats no realitza cap activitat al  respecte per millor al medi ambient.

Les persones que anteriorment han respost afirmativament, l’activitat més comuna que realitzen per millorar el medi ambient és la d’utilitzar bombetes de baix consum, amb un 31%, seguida amb el reciclatge, representació d’un 25%, la utilització del transport públic (9%) i altres activitats (3%).




Amb aquesta pregunta hem pogut arribar a la conclusió de que la gent no coneix cap producte que faci una funció semblant ja que només un 6% dels enquestats han contestat afirmativament.

De les persones que han respos afirmativament a la pregunta anterior només un 3% pensa que es millor que Solar Tent en canvi l’altre 9% pensa que Solar Tent es la millor opció.

Un 41% dels enquestats pensa que l’energia eòlica es la millor opció encara que un 38% pensa que es millor l’energia solar per tant podem concloure que la gent confia en la energia que produïm Solar Tent.

En quan a la utilitat i funcionament del nostre producte, el 75% del enquestats han opinat afirmativament, i el 16% negativament.

De les persones que són conscients de que han de respectar el medi ambient, el 47% si comprarien la nostre carpa, mentre que el 44% no la compraria.


Finalment hem aconseguit realitzar l’enquesta a una mostra de 32 persones, un nombre inferior del que realment volíem, però ja ens val per aconseguir conclusions molt valuoses. Les conclusions extretes són les següents:

  • Més del 75% de les persones enquestades creuen que tenen que fer alguna cosa per millorar el medi ambient.
  • Una xifra similar ja fan alguna cosa.
  • Només el 6% coneixen alguna alternativa similar a Solar Tent.
  • D’aquest 6%, gairebé tres quartes part creuen que Solar Tent és millor.
  • A la majoria dels enquestats els sembla un producte molt útil i funcionari, és a dir que serveixen perfectament per dur a terme l’objectiu del projecte.
  • Més de la meitat de les persones que han realitzat l’enquesta comprarien el nostre producte.


Amb tots aquests resultats creiem que el nostre producte és força innovador i atractiu com perquè la gent que és sensible amb el medi ambient i te ganes per fer alguna cosa per millorar-lo el comprin. El resultat és molt positiu i en principi no ens fa replantejar cap aspecte del projecte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada