dimecres, 21 d’octubre del 2015

Competència i corba de valor

COMPETÈNCIA I CORBA DE VALOR


En aquest post volem explicar el que hem estat fent els 2 últims dies a classe d’emprenedoria, es tracta de un analasis de la competéncia del nostre projecte mitjançant corbes de valor. En el nostre cas el procediment de recerca que hem seguit ha estat definir els diferents tipus de productes existents. Vam estar investigant diferents companyies tant españoles com estrangeres i hem distingit 4 tipus de productes que identifiquem com a la competència.


Els productes que hem analitzat mitjançant corbes de valor són:


-Emuladors: Els emuladors es caracterítzen per poder-se usar a qualsevol tipus de dispositiu mobil i t’ofereixen una variabilitat de jocs semblant a la nostra. Consisteix en iniciar la consola en un dispositiu mòbil o ordinador usant el seu hardware.


-Arcade de tipus moble: Consisteixen en màquines arcade grans que tenen el tamany de un moble. En aquesta categoria incloem màquines recreatives antigues ja sigui per exemple la típica del pacman.


-Bartop: Es el producte que veiem més semblant al nostre projecte amb la diferencia que solen incloure sol un joc, però son bastant portables.


-Consoles actuals: Un altre substitut al nostre porducte son les consoles actuals, que tot i que no les hem de menospreciar ja que últimament no ho estan fent gaire bé, segueixen atraïent a gran part del públic de jugadors i poden fer que perdem clients.


A continuació detallarem exemples d’empreses que venen aquets productes:


Fast emulator: Una empresa que es dedica a desenvolupar emuladors per a movils de alta calitat a preus molt assequibles.
Link al seu emulador mes famós:


Factory Arcade: La empresa Española amb millor posicionament a google, venen màquines arcade de tipus moble i bartop’s personalitzables i de bona calitat.


Xbox one/Play Station 4/ nintendo NX/nintendo DS: Aquestes seràn les consoles més jugades segurament en el moment de la sortida del nostre projecte, obtenen l’atracció del jugador ja que son les més accecibles, tot i que no es juguin als jocs que nosaltres oferim afecten indirectament ja que atreuen a jugadors casuals que podrien estar atrets per el nostre projecte.


Tascabarrio: Voliem mencionar una pàgina més difícil de trobar tot i que ofereix altres productes a part de màquines arcades i bartop’s son pintball’s que també son un gran element decoratiu i d’entreteniment que pot atreure a part dels clients. Valia la pena mencionar-los aquí.


Corbes de valor: A continuació ensenyem les diferents corbes de valor que hem dissenyat per a cada característica dels diferents productes que hem disenyat, ja que la idea es que es pugui entendre bé el anàlisis que hem fet, finalment hem posat una nota mitja de cada producte.


La personalització de cada producte es important, hem valorat segons el que ens permet cada un, els emuladors tenen un baix nivell de personalització ha que es basen simplement en software(programari) però al haver-hi alguns que et permeten canviar la disposició d’algunes tecles els hem posat una nota baixa, seguidament hem posat la mateixa nota al nostre projecte a les arcades i al bartop ja que tots t’ofereixen una gran personalització exterior i considerem que estan empatats, tot i que si tinguéssim que elegir algun elegirien el nostre que ens permet personalitzar els jocs tal i com vam explicar en el post anterior.


El preu es un factor clau, que limita l’éxit de molts dels productes. Si considerem els preus proporcionalment tal i com hem mostrat a la gràfica els emuladors s’emportan la nota màxima ja que en son els més asequibles, n’hi ha de gratis i si vols accedir a més funcions en pots comprar un per 1 euro, les arcade tipus moble són l’article més premium i de més qualitat però amb un preu estratosferic que arriba als 1500 euros, les consoles actuals tenen un preu de uns 400 euros que per el que ofereixen es un preu normalet però car ja que per accedir als jocs has de pagar una mitja de una 60 euros i si vols jugar online (la base de molts jocs famosos) una subscripció menusual extra. Per tant tot i que les consoles semblen que tenen un preu assequible, amb add-ons i altres coses sempre acabes pagant molt més. Després queda la comparació entre el bartop i el nostre, el bartop usa materials premium que dona un acabat al producte bo peró no ofereix massa varietat, el preu és d’uns 700 euros per tant la relació calitat preu es dispara oferint una calitat bona per un preu elevat i un entreteniment no masasa bo. Finalment queda el nostre projecte que esta enfocat amb els nous micrordinadors i les noves tecnologies tenir la millor relació calitat preu. Estimem que el preu del nostre producte no s’envagi més dels 300 euros de cost base.


image (3).png
La comoditat alhora de jugar es important per que l’usuari tingui una millor experiència de joc. En quant a comoditat per qualitat de producte observem que el bartop es el millor ja que el pots situar a qualsevol superficie conectar-lo a corrent i jugar, comparat amb el nostre projecte seria semblant amb la diferencia que el nostre es de menor tamany i per tant el considerem més incomode, no fins al punt de que et cansi de jugar però sí per que no tinguis una experiència de joc excel·lent. Les consoles actuals també t’ofereixen molta comoditat gracies al comandaments inalàmbrics però al recerir de una televisió no fa que sigui tan comode com el bartop sinó que s’iguali a una màquina arcade classica que amb la qualitat que t’ofereix amb una cadira pugis gaudir bé dels teus videojocs. Finalment posem als emuladors en pitjor lloc ja que depens d’un altre software per jugar o les mateixes pantalles de mòbil que no funcionen del tot bé i no t’ofereix l’experiència de joc molt agradable i fins i tot desastrosa. image (4).png


La portabilitat es una característica relacionada amb la qualitat tot i que no igual, quan parlem de portabilitat ens referim a si es poden portar a altres llocs comodament, la gran guanyadora en aquest aspecte són els emuladors, quan portes el teu mòbil el portes sempre a sobre, si tens l’emulador instalat, doncs, també et permet gaudir a qualsevol altre lloc. En segon lloc i que també destaca es el nostre projecte que també ens pot oferir certa manegabilitat i que quan oferim el projecte, el podrem oferir amb batería per poder disfrutar de ell sense nececitat de cables, després estaria el bartop que te la nececitat de cables i cert grau de portabilitat, en ultim lloc deixem a les consoles actuals i a les arcade ja que son massa voluminoses. image (5).png


La varietat es el punt fort del nostre projecte i amb la que volem atreure a la major part dels clients. El nostre projecte esta pensat per que es pugi jugar a qualsevol rom(joc en format de arixu) que dispongui el consumidor, ja sigui modificada o classica, que juntament amb un gran contacte amb el consumidor per donar-li el que vol amb actualitzacions de software, podem aconseguir el màxim grau de varietatat. Els emuladors també tofereixen això però sol per una consola, cosa que el nostre projecte va destinat a suportar varies consoles. Les consoles actuals també tenen un cert grau de varietat de ja que sempre van disenyant jocs nous i amb la última tecnologia gràfica cosa que el nostre producte no pot assolir. Finalment es queden més enrere el bartop i les arcade de tipus moble ja que ofereixen només un joc que es pot anar cambiant de manera dificultosa.image (6).png


Quan parlem de mida ens referim a la ergonomia del producte, si el pots guardar a petits llocs, els emuladors son els que més valor tenen en aquest aspecte ja que normalment s’usen en dispositius mòbils, després esta el nostre producte que es de tamany inferior i esta fet per que quan no s’usi el pugis deixar en una estanteria o lloc semblant, després estaria el bartop que te un tamany més elevat i més dificultos de guardar, i després els dos que s’haurien de deixar fixes que son les consoles per al gran quantitat de cable tot i que es poden moure i les arcade de tipus moble que son de tamany exceciu i sol permeten estacionarse en un espai ja que per culpa del seu elevat pes no es poden moure amb facilitat.image (7).png


Un altre element que no li donem molta importància tot i que ens pot atreure bastanta clientela es el valor decoratiu, aquest tipus de producte es poden deixar a casa com a element decoratiu i queden molt bé. El element que destaca més són les arcade tipus moble, son un element molt retro i vintage que queden molt bé a casa, després esatria el bartop que també te un acabat retro peró no es tant destacable com el de les màquines arcade, a continuació quedaria el nostre projecte que quedarà en menos graduació decorativament parlant degut a la seva ergonomia. Finalment deixem enrere a les consoles que no decoren massa ja que son un element bastant comú i els emuladors que simplement se situen al mòbil.image (8).png


Per últim volem destacar la calitat de so, el so es un element molt important en els videojocs i que et permeten disfrutar més de l’experiencia de joc ja sigui disfrutant de la música del super mario o escoltant els pasos dels enemics i avançarte als seus moviments. En aquesta qüestió les màquines arcade disposen de una gran qualitat de so gràcies a uns grans speakers, després estaria el bartop ja que disposa de una speakers de bona qualitat però no millors que els de la màquina arcade degut a la mida. Finalment quedarien les consoles que depenent del dispositiu d’audio et poden oferir bona qualitat o dolenta, normalment bastant bona, els mòbils, que depenent del mòbil pot donar un bon resultat o no i per últim deixem al nostre projecte que no tenim pensat incorporarli un sistema de audio integat sinó un jac per conectar els teus propis altaveus o auriculars. image.png


Finalment amb tantes variables a tenir en comte per als diferents projectes hem incorporat una gràfica amb els valors mitjos, cal destacar que es normal que els valors quedin tots entre 4 i 6 ja que cadascun te les seves coses molt bones i les altres de molt dolentes, això es donat a que es impossible fer un producte perfecte on tingui tot  10, ja que sempre per fer algo bo, s’ha de renunciar a algun altre valor. Dissenyant el nostre producte el que busquem es un equilibri entre tots que finalment sigui  diferent als demés mitjançant una característica en el nostre cas, la varietat. La nota es sobre 10 tot i que a la gràfica es representa fins a 5,4. Podem observar que els emuladors destaquen en nota mitja i representen la major competència al nostre producte, això es degut a que la majoria de valors que hem analitzat no son deguts a tenir uns bons materials i de qualitat sinó en funcionalitat, que es el punt que ens interessa. També cal tenir en comte que els valors son de caràcter subjectiu.



Per últim hem fet una corba de valor comparant els tres projectes que més competència poden generar el mercat real.

1 comentari:

  1. Heu treballat bé les empreses competidores i també la proposta de valor, però ens falta un gràfic que sigui conjunt de les diferents opcions. Fixeu-vos amb la resta de posts que hi ha sobre aquest tema.

    ResponElimina