dilluns, 3 de novembre del 2014

Fresh Car - Corba de valor

Nosaltres hem decidit anomenar al nostre projecte Fresh Car. Quan arriba l’estiu, fa calor i vols agafar el cotxe és una situació horrible ja què fa una calor insoportable, sembla que estiguis en el desert, obres totes les finestres i fiques l'aire condicionat al màxim però res funciona. Nosaltres volem solucionar aquest problema.
La nostre idea ha sigut la de crear un ventilador per a refrescar a tots els cotxes.
Aquest projecte es durà a terme mitjançant unes plaques solars, que recolliran l’energia del sol.
Llavors, a partir d’aquesta energia, la transformarem i la canalitzarem per uns tubs repartits per a cada plaça de pàrquing per que així pugui arribar a cada vehicle.
Aquesta energia solar activarà una turbina que farà moure els ventiladors que projectaran aire fred a l’interior i exterior dels cotxes aparcats.



Analitzarem la nostra competència:

1. Toyota: 

La marca Toyota és una gran competència per el nostre projecte, ja què en el seu model Toyota Prius també desenvolupa aquesta idea, em la qual el cotxe porta incorporada una placa solar en el cotxe i refrigera el seu interior. En aquest no ens diuen el seu preu, però si que ens diuen que serà un preu elevat i força car.En aquest cas Toyota només utilitza aquest sistema de refrigeració en cotxes híbrids els quals són de vessant ecològica. A continuació una fotografia de com funcionaria el seu sistema.

solar car ventilator


2. Para sol :

Una de les empreses competents que hem trobat respecte el nostre projecte son els para sol que venen incorporats amb la compra d’algunes marques de cotxes com per exemple:
Amb la marca Audi, BMW, Mercedes incorporen unes sombrilles que eviten que el cotxe es sobre escalfi quan estem a la platja i deixem el cotxe aparcat, o mentre estem fent la compra etc.
Considerem que es una empresa competent ja que molta gent també es decanta per aquest sistema de refrigeració.

A part d’aquest para sol, també et donen la possibilitat de incorporar altres materials que realitzen la mateixa funció. No només inclouen para sol exterior sinó que també n’hi ha per els laterals i per la part posterior del vehicle.

3. Coches de color blanc

Tot hi que es una competència indirecta, tenim en compte els cotxes de color blanc els quals es refrigeren millor amb la calor.



Corba de valor

Analitzarem la corba de valor comparant amb Toyota, que és la competència més directa que tenim.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada