dijous, 5 de febrer del 2015

DAFO - Re-Book

L’anàlisi DAFO (debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats) o SWOT ens permet tenir a l’abast un seguit de característiques tan externes com internes del projecte.
Les debilitats i les fortaleses pertanyen a la part interna i, en canvi, les amenaces i les oportunitats a l’externa.
A Re-Book n’hem dut a terme un. En una taula, de forma esquemàtica amb frases curtes, hem omplert cada apartat:

FORTALESES

-Interès d’estudiants

-Escola Pia Santa Anna (proves)

-Motivació i temps
DEBILITATS

-Poca experiència

-Manca de capital

-Mobilitat i espais reduïts

OPORTUNITATS

-Estalvi econòmic dels usuaris

-Consciència mediambiental

-Cap plataforma d’intercanvi en moltes escoles del Maresme
AMENACES

-Mal estat dels llibres

-Renovació de llibres (editorials)

-Poca fiabilitat en l’intercanvi

-Intercanvis entre familiars i amics

En primer lloc, introduint les fortaleses del projecte, hem pogut veure un cert interès pels estudiants enquestats a l’hora d’introduir una plataforma d’intercanvi com la nostra. Tenim la opció de fer proves i experimentar en la nostra escola, cosa que ens facilita molt les coses. També hi ha una motivació i temps en hores de classes i en les properes vacances per començar a posar-se a fer el disseny de l’Aplicació, entre d’altres coses.

Quant a les debilitats, cal parlar de la manca d’experiència de l’equip ja que estem cursant batxillerat, el poc capital que podríem aconseguir per iniciar el projecte encara que la inversió inicial sigui baixa i de la poca mobilitat que tindríem ja que no disposem de transports privats. L’espai on hauríem de treballar també ens suposaria un problema.

En les oportunitats, hem de tenir en compte l’estalvi econòmic que oferim als usuaris. Poden no pagar o pagar molt menys cada inici de curs del que fan habitualment. A més, hi ha una consciència mediambiental per a tots ells ja que la fabricació de llibres de text pot reduir en gran nombre. Per últim, val a dir que no hi ha plataformes d’intercanvi en la majoria d’escoles del Maresme, cosa que afavoriria la nostra entrada.

Finalment, pel que fa a les amenaces, hem de saber que ens podria perjudicar el mal estat dels llibres a l’hora de fer l’intercanvi. També podria afectar-nos la constant renovació de llibres per part de les editorials ja que en molts cursos es demanen actualitzacions que han anat fent. La poca fiabilitat dels intercanvis que podria ser present en els usuaris al principi pot, també, ser-nos un pes a suportar i finalment, l’intercanvi que puguin fer de manera tradicional familiars i amics pot fer que no sigui tan útil, la plataforma, per aquests.

1 comentari:

  1. La manca de capital és una debilitat? Sabeu quin capital necessiteu? Si no se sap, noés possible determinar-ho com una debilitat. No acabo de veure la debilitat de la mobilitat. En el Biada hi ha sistema d'intercanvi. Cal analitzar bé la competència.

    ResponElimina