divendres, 6 de febrer del 2015

DAFO ExpressJob


L’anàlisi DAFO (debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats) d'ExpressJob ens permet tenir una visió de l'empresa amb els factors interns (fortaleses i debilitats)  i els factors externs d'aquesta (oportunitats i amenaces).


DEBILITATS


  • El target(usuaris) reduït.
  • Poca experiència.
  • Plataforma nova, poc coneguda i no hi ha gran confiança.
AMENACES

  • Existeixen moltes plataformes dedicades a la recerca de treball, és a dir, hi ha força competència.
  • La gran part de la competència té molta més experiència que ExpressJob.
  • La gent prefereix trobar una feina estable a llarg termini la qual cosa ExpressJob no ofereix.

FORTALESES


  • ExpressJob busca un tipus de contracte específic, a curt termini.
  • Aquest nou model de contracte, que ofereix ExpressJob, és interessant pels joves.
  • No tenim res a perdre.
  • No hem d’invertir una quantitat molt elevada de diners.
OPORTUNITATS


  • L’atur augmenta cada dia més.
  • Els joves volen guanyar diners de manera ràpida.
  • Cada cop les empreses opten més per realitzar contractes a curt termini.

 FACTORS INTERNS: 

Fortaleses: El fet de que ExpressJob es centri en un model concret de contractes, com ho són els de curt termini, fa que això converteixi al projecte en diferent i especial. Aquest tipus de contracte esmentat pensem que desperta interès als joves per poder aconseguir feina i diners de manera ràpida.
Una de les fortaleses que considerem que és més important, és que té el nostre projecte és que al ser tres persones  de 17 anys, no tenim res a perdre intentant llençar aquesta aplicació i l’ inversió monetària no seria gaire elevada.

Debilitats: El nostre target es limita a la població de Mataró, el que és bastant reduït. Una altra debilitat és que en temps d’incertesa com avui en dia la gent prefereix una feina estable a llarg termini. També les integrants tenim poca experiència en aquest camp, i al ser una app nova poc coneguda potser no hi haurà suficient confiança per part dels usuaris a utilitzar-la.

 FACTORS EXTERNS:

Oportunitats: Com bé s’exposa a la gràfica l’atur està en ple creixement. Cada dia podem observar més noticies referent a la taxa d’atur i específicament a Mataró, segons Indescat, hi ha 2.015 persones sense feina dins el nostre target (persones entre 16 i 30 anys). A aquesta problemàtica relacionada amb l’augment de l’atur, podem sumar-li les ganes que tenen els joves de posseir diners i aconseguir aquest de forma ràpida. Amb ExpressJob, al oferir contractes a curt termini, això és possible. A més a més, després de recercar, ens hem adonat que moltes empreses realitzen contractes a curt termini i les que no ho fan creiem que en temporades puntuals o feines concretes no tindrien cap problema en realitzar-los.

Amenaces: La nostra amenaça principal és la competència, ja que existeixen un gran nombre de plataformes tant app com web per facilitar la cerca de treball amb més experiència que nosaltres. Finalment, la gent prefereix trobar una feina estable en aquests temps d’incertesa i a llarg termini. Tot i això els nostres enquestats han respòs positivament i diuen que estarien interessats en treballar a  curt termini.

1 comentari:

  1. No és un contracte específic, és a dir, busqueu relacionar treballs molt temporals relacionats amb els joves. Compte!

    ResponElimina