divendres, 19 de desembre del 2014

Prova de mercat Solar Tent

Durant el dijous i el divendres 18 i 19 de desembre em estat a classe fent la prova de mercat. Aquesta activitat consisteix en mostrar a la gent, en aquest cas els diferents equips que hi han a la classe, el nostre projecte i fer unes preguntes que ens permetin obtenir una informació molt valuosa de cara a millorar el projecte. Per poder mostrar i explicar de la millor manera possible a la gent el projecte em fet una maqueta amb ordinador. Per fer-la em utilitzat un programa gratuït anomenat SketchUp.

Per realitzar l’activitat em formulat sis preguntes concretes que busquen una informació determinada. Estan fetes per treballar de manera general diferents aspectes del projecte per aconseguir que gent externa ens dongui el seu punt de visió. Les preguntes són les següents:
1-Creus que fa falta millorar l’aspecte físic de la carpa?
2-Si tinguéssiu el capital suficient, compraríeu la carpa?
3-Quina és la primera impressió?
4-Trobeu eficaç la col·locació de les plaques? Si la resposta és negativa, com les col·locaríeu?
5-Et semblaria fàcil plegar-la i transportar-la?
6-Les mides et semblen adequades?

De la primera pregunta, la resta de grups en general opinen que l’aspecte físic de la nostre carpa és molt bo i agrada bastant. Creuen que els panells fotovoltaics estan ben posats i la carpa en si és bonica. Un grup concret ha comentat que estaria bastant bé poder oferir carpes de diferents mides ja que creuen que una sola mida no és necessari per cobrir les necessitats de tota la gent que podria comprar el producte.

De la pregunta número dos, els resultats han sortit negatius ja que només dos de cinc grups han respòs que comprarien la carpa. Els grups que han respòs que no la comprarien han argumentat que l’espai que ocupa és massa gran o que es pot aconseguir energia d’altres maneres.

En quan la pregunta número tres, els grups opinen que és una idea força innovadora ja que és simple i eficient. També ens comenten que l’ús de la carpa només seria per persones que no viuen en centre urbà ja que ocupa bastant d’espai. Finalment ens diuen que és molt bona idea perquè respecte el medi ambient però que també seria un punt a favor poder-la personalitzar.

Respecta la pregunta número quatre ja ens han respòs indirectament a la primera pregunta ja que pensaven que els panells fotovoltaics estaven inclosos dins l’aspecte físic. Com ja he comentat anteriorment, la posició en que es disposen els panells és bona per a tots els grups que ens han visitat. Creuen que de la manera en que es troben ajuda a aconseguir que la carpa es pugui integrar arquitectònicament ja que no crida gaire l’atenció

A la cinquena pregunta tothom la ha valorat molt positivament l’aspecte de les facilitats que tindria aquesta carpa per plegar-la. En general la gent pensa que el fet de que els panells siguin flexibles facilitaria molt aquesta tasca. També creuen que en principi ho podria fer qualsevol persona sense tenir cap manual.

Finalment respecte l’última pregunta ens han comentat que seria molt bona idea poder fer carpes de diferents mides com també em dit anteriorment ja que creuen que una sola mida no cobreix les necessitats de tots els possibles compradors.

Volem remarcar dues idees que ens han donat la resta de grups que ens semblen molt interessants:
  • Fer la carpa personalitzable (colors).
  • Oferir carpes de diferents mides.

L'equip de Solar Tent vol agrair la participació de la resta de grups.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada