dilluns, 15 de desembre del 2014

Prototip SMARTRASH



SMARTRASH ofereix diferents serveis, centrant-se en els contenidors i un espai web on es posen els punts i on l'usuari pot seguir la seva activitat i consultar els punts acumulats. 

Inicialment, vam dissenyar el contenidor d'envasos, ja que el plàstic és un dels grans contaminants del medi ambient, i a partir d'aquest model, en un futur, dissenyarem de manera semblant els altres contenidors de reciclatge que falten, com el de vidre, el de paper o l'orgànic. A continuació, es mostra un primer croquis del contenidor, amb els gadgets i la forma que adquirirà. L'objectiu és facilitar l'acte d'anar a tirar la brossa, motiu pel qual hem afegit un sensor per obrir la tapa. Aleshores, per emmagatzemar la brossa, sota terra hi hauria una 'capsula' on s'aniria acumulant, i un cop plena es tancaria, per evitar problemes. Aquest fet provocarà que el manteniment sigui constant i els horaris de recollida més continus. Fent servir aquesta capsula, facilitem la feina dels camions de recollida, ja que tindran una forma més apte, i no hauran d'aixecar tot el contenidor, sinó que es tirarà cap un cantó i el camió agafarà la capsula amb la brossa. 

Addicionalment, fora dels aspectes més tècnics, trobem els ambientadors, que no seran d'esprai, ja que els aerosols contaminen bastant, sinó que seran d'enganxina, la qual cosa proporcionarà una olor continua. A la vegada, al cantó, hi haurà un dispositiu per posar la targeta d'usuari. Un cop l'usuari es registri a la web, se li enviarà una targeta on portarà el recompte de punts, i d'aquesta manera assegurem que els qui utilitzen el contenidor són usuaris. Finalment, referent a l'estètica, l'exterior està personalitzat segons la ciutat i quan s'obra la tapa hi ha una frase referent al reciclatge, la qual canviarà sovint.

Croquis




Disseny 3D del contenidor SMARTRASH



Per complementar el contenidor, també hem dissenyat la web. A continuació hi ha un primer esquema de la idea de la web mitjançant captures de pantalla, ja que encara no està publicada. Volem destacar l'apartat on els usuaris es podran registrar, el lloc on hi ha el registre de punts i els descomptes, i finalment l'apartat de recerca on apostarem per fomentar el reciclatge.

pàgina principal

pàgina principal

pàgina principal

pàgina principal

pàgina web per mòbils

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada