dilluns, 22 de desembre del 2014

Design thinking - Re-Book

Per tal de poder fer ús de l'aplicació mòbil de Re-Book s'han de dur a terme uns passos previs importants i a tenir en compte per l'usuari.
En aquesta entrada ens centrem a expressar gràficament l'evolució de la idea i del servei fins a arribar als usuaris. Expliquem com va sorgir la idea però ens centrem en com obtenim beneficis i en el que han de fer els estudiants per fer servir l'App.

En les següents imatges detallem el procés: 



Durant el primer trimestre ja vam ser capaços de detectar el problema de l'alt cost dels llibres de text. Es fa difícil per moltes famílies haver de pagar-los en cada inici de curs. 








Tot seguit vam dur a terme una pluja d'idees, on vam plantejar-nos diverses solucions pel problema descrit anteriorment. Se'ns va passar pel cap fer classes online o el fet de dur tablets a classe però la nostra decisió va ser la de desenvolupar una plataforma d'intercanvi de llibres de text. 







Vam treballar, en equip, per elaborar un bon disseny d'una aplicació mòbil que pogués satisfer les necessitats dels usuaris de forma clara i senzilla. 











En el nostre prototip, fet amb cartró pluma, hi apareixen captures de pantalla de la possible App. Hem dut a terme una prova de mercat per veure quines són les primeres reaccions dels usuaris i hem d'estudiar quins canvis podem fer.





Repassat el disseny i el prototipatge cal indicar quines seran les fonts d'ingressos:
En primer lloc a l'aplicació hi haurà publicitat. Per tant, empreses disposades a fer-ho seran clients nostres. Pensem, evidentment, que hem d'aconseguir molt de tràfic perquè hi hagi interès.
També obtindrem ingressos d'una quota de subscripció totalment voluntària que donarà informació i avantatges als usuaris que tinguin l'intenció de fer-ho.
Per últim, la concessió de llicències ens farà guanyar diners ja que si algú vol dur a terme un projecte semblant se'ns haurà de tenir en compte.






Per poder "casar" dos usuaris, en primer lloc, hauran de tenir smartphone per descarregar l'aplicació. Pensem que en un principi ens hem de centrar una una ciutat i, molt probablement, en una única escola i dos cursos concrets.

Hauran de dur a terme un registre, on s'introduiran les dades més importants. Després és obligat oferir com a mínim un llibre de text i, a partir d'aquí, ja podran buscar ofertes que els siguin beneficioses a l'hora d'iniciar el curs.



 Finalment, és important posar-se en 
contacte amb la persona que ofereix el llibre per poder intercanviar els llibres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada