dilluns, 15 de desembre del 2014

Prototip Re-Book

En la primera activitat del segon trimestre, hem hagut de prototipar la nostra idea per tal de veure com podriem dur-la a terme i com seria físicament, i per a poder realitzar decisions sobre el projecte en base a dita prototipació. El primer que vam fer va ser dissenyar les diferents pàgines i subpàgines de l'aplicció per a poder veure com estaria estructurat el projecte i fer-lo més funcional alhora que estètic. Vam començar creant el logo de l'app, i posteriorment vam dissenyar la pàgina principal seguides de les subpàgines. 
Per fer el prototip, sumant-li les 6 parts, hem destinat 3 hores (una a classe pel disseny i dues a casa per construir-lo). Vam quedar diumenge al matí i ens vam dividir la feina: uns vam imprimir les captures de pantalla després d'acabar-les i els altres van fer la forma dels mòbils resseguint els detalls.

En primer lloc, havent dissenyat el prototip durant el primer trimestre, vam voler plasmar l'icona de l'aplicació mòbil de Re-Book a un smartphone per tenir una idea clara del projecte davant la tecnologia actual.
Com veiem, la nostra App se situa a la part de l'extrem esquerra de la pantalla i hi apareix el logotip:


Aquesta és la pàgina principal de l'aplicació. És el que veuríem just després d'entrar-hi. Hi trobem el logotip, a dalt, i seguidament hi ha les subpàgines que acaben de formar la plataforma.
Hem de destacar que a baix de tot es permet buscar directament el llibre que es vulgui escrivint el codi ISBN en qüestió.
També cal dir que a la part superior a l'esquerra hi ha la possibilitat d'anar a "missatges" i contactar amb la gent interessada en fer intercanvis i a la part dreta es pot iniciar sessió o registrar-se per si encara no s'ha fet.









Aquesta és la pàgina on expliquem el funcionament de la plataforma. Diem, entre altres coses, que és necessari registrar-se per poder comencar a utilitzar l'App. També és obligatori oferir llibres per poder intercanviar i ja s'hauran demanat les dades importants per poder dur-ho a terme.
Per últim, afegim que si es dóna el cas en què t'interessa un llibre d'algú però ell no en necessita cap dels teus, es pot acordar un preu de compra i un temps màxim per retornar-lo.



En aquest apartat hem simulat l'oferta de llibres. Com que demanem que s'ofereixin llibres abans de poder-los intercanviar, s'han de publicar a algun lloc i s'han de completar les dades que veiem en la imatge:
S'ha de posar una foto del llibre, s'ha d'escriure el títol i l'editorial. Es poden afegir dades com les hores del dia que et van bé per quedar amb els altres i és important posar l'escola on s'estudia o on els fills estudien i també la zona de la ciutat on es viu.


Després d'haver ofert un o més llibres de text, ja podem buscar llibres per intercanviar. Hi haurà filtres per trobar-los de forma més senzilla: l'escola, l'assignatura i el curs.
En l'exemple, hem filtrat l'Escola Pia Santa Anna, l'assignatura de matemàtiques i el curs de 1r d'ESO. S'ha trobat una oferta. Podrem contactar amb la persona que té aquest llibre i fer un intercanvi amb un de nostre o bé oferir-li un preu per obtenir-lo.


Finalment, hem volgut representar l'apartat de "missatges", on podem parlar amb la gent que tingui llibres que ens puguin ser útils.
Com hem posat, podem tenir diverses converses i ens poden servir per contactar i poder fer els intercanvis que volguem.

1 comentari:

  1. Comentari Estel: trobo a faltar el temps real que hi heu destinat, dies i hores que us heu trobat per fer-ho.

    ResponElimina