dijous, 22 d’octubre del 2015

Competència i corba de valor

En aquest post veurem la competència directe i indirecta a el nostre projecte, al qual ja li hem posat un nom: Carman.

La competència directe del nostre projecte són els serveis que fan el mateix que nosaltres, però nosaltres ens dedicarem bàsicament i únicament a proporcionar el servei als estudiants de les universitats.
Ens dedicarem a el transport de la gent que estudii a les universitats ja que es comença a estudiar quan es fa la majoria d'edat, i a la majoria d'edat la gent es treu el carnet de conduir però no tots tenen la sort de disposar de un cotxe per anar a la universitat. Amb aquest servei que donem nosaltres el viatge pel conductor li surt molt més barat i per la gent que no té vehicle pot anar a la universitat amb la avantatge de no haver de passar-te mil hores al tren.


EMPRESA
CARACTERÍSTIQUES
DIRIGIT A
Bla Bla Car
Plataforma que permet fer acrods entre persones per repartir els gastos de viatje en cotxe. El conductor anuncia a la plataforma el trajecte que farà i de quantes plaçes lliures disposa. És la plataforma més gran i famosa d’aquest tipus a Europa.
Persones a les quals vulguin desplaçar-se amb cotxe i no tinguin cotxe o persones que tenen cotxe però no el porten ple.
Carpooling
Aplicació que al crear-te una conta i registrar-te et permet contactar amb la gent del teu voltant per tal de poder compartir viatge, a més a més si ets dels primers de la teva zona en registrar-te pots crear comunitat amb els teus amics.
Dirigit a les persones que no tinguin vehicle de transport habitual per fer una ruta de cada dia, o persones que tinguin vehicle però que no vagi ple.
Amovens
Web que posa en contacte diferents persones amb places lliures al cotxe, pretén reduir els problemes de contaminació i també deixar més aparcament disponible.
Gent amb necessitat de omplir el cotxe o de viatjar en un cotxe que no és seu.

Competència indirecta:
Les patronals d’autobusos estan prenent mesures legals en contra dels serveis d’aquest tipus, ja que aquests serveis estan prenent el protagonisme a els autobusos.

Uber també és una aplicació similar però més tirant cap als taxis, el treure la feina als taxistes s’ha prohibit, per tant no és necessari preocupar-se per Uber, però hem de tenir en compte que els hi va passar això per saltar-se la llei, per la qual cosa si aconseguim treure el nostre projecte al mercat espanyol ens hauríem de mirar les lleis espanyoles.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada