dimecres, 13 de novembre del 2013

Noticia innovadora: Modlet


Modle és un dispositiu que evita el consum innecessari d'energia. Els aparells electrònics i electrodomèstics malgasten molta energia quan estan connectats però no s'utilitzen. Fins i tot existeix un terme per a aquest tipus de malbaratament: "energia vampira". Un centre d'entreteniment per a la llar en manera d'espera, per exemple, pot usar tanta electricitat com un refrigerador. Una gamma de nous dispositius ofereixen ajuda per manejar aquest problema. 


L'últim és Modlet, de ThinkEco, un aparell poc més gran que un endoll tipus "berruga de paret" però amb un cervell suficientment gran com per controlar contínuament el consum d'energia de qualsevol dispositiu connectat a ell. ThinkEco afirma que Modlet pot reduir el consum global d'energia d'una família entre un 6 i un 10 per cent.

Modlet es comunica amb l'ordinador de l'usuari de forma sense fil, a través d'un dispositiu USB, no requereix l'ús d'un mesurador intel·ligent, i funciona sense dependre de l'ordinador. Arribarà a les grans superfícies comercials i als detallistes en línia durant el mes d'octubre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada