dilluns, 28 de gener del 2013

Pla d’operacions OwnCover


Pla d’operacions OwnCover

1. Compres
OwnCover s’encarregarà de la personalització de fundes per a telèfons mòbils d’última generació (Smartphones) i realitzarà diverses accions de compra, ja que la idea és trobar un partner a qui li poguem comprar fundes. El proveïdor que hem elegit per a fer les nostres fundes és el següent :
http://xinhonglicases.en.alibaba.com/product/579317869-213194321/For_iphone_5_case_for_iphone_5_basic_case_for_iphone_5_raw_case.html

Els preus que ens ofereixen són els següents:
Cost unitat = 0.65 $
Transport = 40 $
TOTAL = 106 $  ---- 100 unitats ---- 79,61 €
                171 $  ----  200 unitats ---- 128,42 €

2. Localització
El nostre negoci es basa en una pàgina web desde la qual la gent pot personalitzar i comprar les fundes. És per això que owncover no tindrà una botiga on es poguin adquirir les fundes sinó que treballara amb una plataforma web. D’aquesta manera es redueixen moltes despeses com serien, per exemple, llum, aigua, entre d’altres. Pel que a la pàgina web, no genera cap tipus de cost ja que està realitzada desde http://es.wix.com/.

Les fundes fundes predeterminades adquirides previament seran dipositades en un pàrking que ja poseïm, per tant,  l’emmagatzematge tampoc generarà cap tipus de despesa per a owncover.

3. Capacitat
La capacitat del negoci anirà en augment segons la demanda que s’obtingui. A mesura que tinguem més demanda, per a més mòbils diferents haurem de fer fundes, ja que fins ara tenim pensat tenir un estoc de 200 fundes, 100 predeterminades (amb banderes de Brasil, UK, EUA i  Catalunya o colors bàsics com blau, taronja, blanc, negre, verd i vermell) i 100  per a personalitzar amb un color base (blanc). El nombre de fundes d’estoc l’intentarem tenir sempre el més complet possible cada mes.

Els mòbils que per als quals optem fer fundes, seran els que tenen més demanda degut a la seva qualitat (Iphone 5, Samsung Galaxy SIII, Sony Xperia S i BlackBerry 8520). De cada mòbil tindrem 60 fundes (30 personalitzables i 30 predeterminades, menys el Sony Xperia S que tindrà 10 i 10 ja que em previst que la demanda d’aquest sigui menor) però a mesura que l’empresa obtingui beneficis i hi hagi més demanda afegiríem mòbils d’altres marques (com ara HTC) o augmentar el model de dispositius de marques amb les que ja treballem (Iphone 4, Samsung Galaxy SII, …)

4. Gestió d’estocs
La gestió del magatzem no serà gens complicada, de fet no en tindrem, ja que al ser una petita empresa i al principi només tindrem 200 fundes d’estoc, que no ocupen gens d’espai al ser com a molt 2 capses de poca voluminositat, les guardarem els propis emprenedors a qualsevol casa nostre.

La logística interna serà mínima, però per tal de tenir cost 0, els propis emprenedors ens encarregarem de portar les fundes necessaries a la fabrica per que les personalitzin tal i com vol el client. En el cas que el client vulgui una  predeterminada ja s’encarregaria de portar-ho l’empresa transportista.

5. Planificació
La nostra idea és la creació d’una pàgina web desde la qual es poguin personalitzar fundes. El valor que li afegim són fundes especials com per exemple la funda resistent a l’aigua (waterproof cover).

La inversió inicial del nostre projecte no és gaire elevat doncs ja tenim un pàrking on guardar-hi les fundes, no necesitem un establiment i la pàgina web és gratuïta. El cost que hem de contemplar inicialment és la compra de les fundes que tindrem en stock (200 unitats --- 128,42 €).

El nostre negoci té com a objectiu arribar a tota aquella gent que prefereix la comoditat (portem les fundes a casa), la qualitat de totes les fundes (ja siguin predeterminades, personalitzades o especials) i, evidentment,  a aquella gent que té mòbil i vol protegir-lo.

Pel que fa al pla de negoci, primerament tenim pensat vendre les fundes que apareixen a la pàgina web i si tenen èxit i la demanda augmenta, anirem introduïnt altres fundes especials per tal de tenir més varietat.

6. Qualitat
La qualitat nosaltres la basem en plenament en una bona qualitat de les fundes per als mòbils que ja venen fetes i les comprem a l’engròs i més tard el fabricant les prepara per a la venda. I el que si que és molt important és la qualitat de la pàgina web, ja que és la primera imatge que donem al client, que s’ha d’anar renovant constantment i també és important la qualitat de els nostres llocs on ens promocionem per la xarxa, ja que poden haver errors ortogràfics o similars.

Gorka Tam, Nil Casacuberta i Edgar Pérez

1 comentari: