dimecres, 30 de gener del 2013

Pla d'operacions d'UNSLEEP BELT

PLA D’OPERACIONS


1 Compres :

Definir una estratègia de compres
Com que la nostra empresa no té pla d’operacions en compres ens fixarem en les empreses a qui els vendrem per fer una previsió dels seus costos per produir el producte que per poder valorar la nostra patent .
Ara explicarem les parts de la nostra patent per calcular el cost unitari:
El suport del producte que es faria amb la nostre patent portaria un detector de pulsacions del cor mitjançant el qual s’enviarien les pulsacions a través d’un dispositiu de bluetooth. Els usuaris podrien veure aquesta informació mitjançant les pantalles que ja porten l’immensa majoria i que fins i tot els cotxes de marques que tradicionalment tenien uns preus més baixos ja en porten doncs aquesta tecnologia ja és prou barata. Això ens faria desenvolupar un software que permitís veure l’informació.
El cos de desenvolupar la carcassa del producte seria poc ja que enn el mercat ja hi ha productes d’electrocardiogrames de les dimensions d’un mòbil. No obstant, aquest aparell graven en un paper les pulsacions en un paper. La nostra investigació aniria encaminada a, sobre la base del producte ja existent, incorporar un sistema de blutooth amb els senyals sobre les pulsacions del cor. També s’hauria d’incorporar al costat del lloc on es deixa l cinturó un petit endoll perquè es pogués carregar el nostre aparell. Per fer això s’hauria de fer un nou cable que, sortint del motor elèctric que controla els vidres, pogués donar corrent per carregar amb menys de 1 o 2 hores completament.
El software que s’hauria de desenvolupar no deixaria de ser un complement del que ja porten els cotxes. En aquest s’hauria de poder veure a la pantalla un electrocardiograma en temps real així com mitjanes, màxim i mínims. Aquest software portaria uns algoritmes que determinarien els diferents estats del conductor. Per tal d’elaborar-los s’haurien de fer proves amb persones amb tot tipus de problemes cardiobasculars mentre van amb cotxe així com amb gent sana i crear mitjanes sobre les pulsacions que té el cor en els atacs de cor o altres situacions extremes.
Per últim el software incorporaria una alarma que avisaria al conductor en el moment que es superessin les dades estandars i trucaria a emergències i el software determinés de que es tractés d’un atac de cor o un infart.



Cos del producte: cada un dels dispositius tindria un preu al client final d’uns 500 o 600€.
La creació del software més les proves per crear els paràmentres sobre els quals actuar costaria uns 5000€. També caldria tenir en compte que per crear una patent a nivell mudial (130 països)costa 7000€. Aquí també em de sumar el que costaria l’investigació per tal de que es poguessin captar les pulsacions del cor sense necessitat de posar cap sensor directement a la pell i que es pogués dur roba. Per això caldria tenir un grups d’investigadors: un cardiòleg, un especialista del son, un neuròleg i un programador informatic. Tots aquest especialistes s’haurien de finançar com a mínim entre 3 i 6 mesos per tal d’aconseguir el nostre producte i això ens costaria uns 75.000€. Després caldria posar en funcionament aquest grup cada 2 anys per tal de fer millores en el producte o simplement actualitzar el software per estar al mateix nivell que els últims avanços mèdics.
El nombre de cotxes fabricats l’any passat va ser de 58.000.000 i comença a remuntar tot i la crisi. Tot i que nosaltres no ens dirigirem a tots aquest fabricants ja que en un principi el nostre producte aniria cap a cotxes a partit de 16.000 o 17.000 € Per tant serien des d’utilitaris fins a gammes altes. Entre totes les empreses que es dediquen a fer aquests vehlicles en van produir-n’he uns 15.500.000.
Per tant la nostra patent costaria 9 milions d'euros ja que l'empresa automobilística hauria de vendre només 5000 unitats a l'any per recuperar l'inversió en 3 anys
2 Localització :




En aquest imatge podem observar la localització de la nostre empresa. Estaria situada en la província de Barcelona ,en el municipi de Mataró i exactament en el carrer Llauder.La nostra empresa estaria aquí ja que Mataró és una ciutat ben comunicada i està relativament a prop de la capital de Catalunya.Tindríem un petit local però no el compraríem ja que depén de com varies l’empresa si cap a bé o cap a malament mantindríem aquesta lloc o ens canviaríem de local. Nosaltres de moment no crearíem res virtual perquè el nostre punt fort seria la venda “face to face” a les automovilístiques.



3 Capacitat:
El nostre producte és completament mundial , per tant estaríem parlant d’un producte amb molta escalabilitat, això vol dir que podríem anar creixent ja que el mercat és molt ampli. Com hem explicat anteriorment el número de cotxes fabricats l’any anterior va ser de 58.000.000 i el nostre producte aniria als utilitaris, mitjanes i altes gammes (15.000.000 de cotxes).
Està clar que no els podríem abarcar tots de cop sinó que aniríem a les diferents empreses, sobretot europees, que es volguessin diferenciar oferint el nostre producte.



4 Gestió de stock:

Nosaltres com hem explicat anteriorment ens basem únicament amb vendre la nostre patent per tant no tindríem cap procés de definició en la gestió de magatzem .
El sistema productiu que nosaltres farem servir s’anomena just in time i es bassa amb entregar-ho just a temps. Aquest procés tracte de construir els elements just en el moment que els necessitem , amb les cantitats exactes que el client ens demana i en el moment exacte per vendrals.
5 Planificació:

La nostre empresa inicialment es centraria en fer un procés per desenvolupar la idea del nostre producte , un cop desenvolupada comprariem la patent que ens costaria 7000 euros . Tot el procés de desenvolupament el faríem en un petit local de Matarò per tal que els costos de lloguer siguessin els mínims. Un cop desenvolupada la nostre idea i havent comprat la patent aniríem per les diferents empresas automobilisitques i els hi vendirem la nostre idea, explicant tot el procés de fabricació del producte. La venda la faríem face to face.


6 Qualitat:


La nostre empresa té diferents punts que podem qualificar de indicadors de qualitat. El primer punt i el més important és que la idea és inovadora i no tindríem cap mena de competència, ja que compraríem la patent.El segon indicador que mostraria la nostre qualitat és que compliriam tots els requisits establets legalment al món. El tercer indicador i també molt important és la escalaviltat del nostre producte , tením tota la producció de cotxes del món per poder aplicar la nostre idea , per tant tindríem un sector de venda molt gran. El quart indicador important de qualitat és la nostre idea de seguir contiunuamen investigant i perfeccionant el nostre producte per tal de que no cometi cap error al utilitzar-lo i aplicant les noves tecnologies que anesin sortin al mercat per tal de que no es quedes mai enrera. Per últim el nostre producte en el moment que sortís al mercat tindria que ser un sistema bastant eficaç on li quedes poc per perfecionar ja que serveix per salvar vides.

1 comentari: