dijous, 16 d’octubre del 2014

Xerrada Toni Tió

El divendres dia 3 d'octubre l'emprenedor Toni Tió ens va visitar. Ens va semblar molt interessant que pogués compartir la seva experiència amb nosaltres, ja que, ens va donar consells molt útils per al futur mitjançant anècdotes personals.


Ens va explicar tot el seu  recorregut, començant des de batxillerat fins  a l’actualitat. Que fos ex alumne de l'escola ens va cridar l'atenció, ja que ens va poder parlar de manera més propera. La seva vida només ha tingut dues etapes d'estabilitat, l'estada a l'Escola Pia des de petit fins 2n de batxillerat i l'estada a una empresa de màrqueting, del qual era el cap de secció d'un dels departaments, on va estar-hi  fins a cinc anys. El Toni ens va dir que mai estar conforme, i voler explorar coses noves, és el que el fa un gran emprenedor.



El seu somni des de petit era ser periodista i un cop acabada la carrera va treballar en una ràdio com a subdirector d'un programa.


Un dia, però, dos amics seus van començar un projecte de reciclatge de banderoles per fer bosses (VAHO) i li van demanar ajuda per a que fes la comunicació. Es va involucrar en el projecte i va acabar treballant amb ells durant uns anys, fins que li van oferir una feina a la Generalitat.

Actualment està treballant en un projecte nou junt amb 3 socis, el CiviClub. Consisteix en una plataforma online gratuïta, la qual regala descomptes en diferents empreses per fer coses cíviques. Es va plantejar la pregunta de perquè si feiem coses incíviques se'ns havia de multar, però no hi havia recompenses per a aquells que ajudaven a la societat. A un Starbucks d’Estats Units va llegir al diari un article d'un ex treballador de WallStreet, que havia inicat un projecte que feia participar a la gent a reciclar a partir del 'gamification' (https://www.recyclebank.com/) . Se li va ocórrer portar i desenvolupar la idea a Espanya. Per primer cop, ser voluntari, reciclar, donar sang, anar en bici o ajudar pot tenir recompensa.


Molts de nosaltres ens imaginem que acabarem la carrera universitària, trobarem una feina i ens farem grans amb ella. Però no sempre és el millor, sempre pots canviar de rumb. Si ens ho proposem podem aconseguir el  que volem, sempre amb esforç.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada