dijous, 30 d’octubre del 2014

COMPETÈNCIA I CORBA DE VALOR DE MYSECRETWARDROBE

Per tal de millorar l'efectivitat del nostre projecte hem analitzat la nostre competència directe:

TU CLOSET MY CLOSET 

 http://www.tuclosetmicloset.com/blog/

Tu Closet my Closet és una app d'intercanvi de roba gratuïta on totes les dones registrades poden publicar la roba i els accessoris que no fan servir per tal d'aconseguir a canvi prendes que si que els agraden.

Va ser un problema que 5 alumnes del curs d'emprenadoria de l'universitat de Chile al Març del 2011 van voler resoldre amb una aplicació i van guanyar 1 milió de dòlars.

Per fer servir la app s'ha de fer fotos a la roba i valorar-la en botons (la moneda virtual). Cada cop que una usuaria vengui una prenda amb botons tindrà més crèdits per aconseguir altres prendes.

El model de negoci es basa en la venda de botons per tal de que les usuaries puguin intercanviar roba.














CRECICLANDO

  http://www.creciclando.com/

Creciclando és una web d'intercanvi de coses de nens petits on registrar-se és gratuït i s'obtenen els primers 5 punts (moneda d'intercanvi).
Per oferir algo s'ha de fer una foto al producte i omplir un formulari. D'aquesta manera el producte adquireix els punts corresponents. Quan algú el vol, la missatgeria passa a buscar-ho a casa i els punts de l'objecte es posen a la conta del usuari que ho ha venut.
Amb aquests punts es poden comprar altres productes.

Hi ha altres maneres d'aconseguir punts: al registrar-se, convidant amics, oferint algo per cambiar, participant en promocions...

Es pot triar tot allò que es necessita per només 2 € dels costos d'enviament.

Si no es tenen punts suficients, també es poden comprar els punts per 1 €













STYLE LOVELY

És una pàgina web d’intercanvi de roba que requereix que et donguis d’alta perquè comencis a fer ús d’ella. Et posa en contacte amb gent d’arreu d’Espanya. La roba que t’intercanvies mai et serà retornada, ja que és un canvi definitiu. El problema que hem pogut trobar en aquesta pàgina web és que la majoria de prendes que es poden trobar són molt simples i de baixa qualitat, cosa que fa que la web sigui molt menys atractiva. A més, hi han persones que s’han dedicat a publicar imatges de les seves prendes amb un preu al cantó, és a dir, venent-les, cosa que fa que la pàgina perdi la seva essència i sentit. Això ens fa pensar, a més, que no hi ha ningún filtre ni res que reguli les imatges que es publiquen i per tant, les noves prendes que apareixen a la pàgina.

El seu target són dones d’entre 25 i 40 anys amb un baix poder adquisitiu que volen canviar de roba i pedre de vista la seva. 











CLOSET SWAP


És una aplicació de moda de Facebook americana que promociona sobretot la moda sostenible. El seu eslògan és: “Don’t shop, swap!”. Quan veus una cosa a una botiga que t’agrada però que no tens diners, fas una foto amb la “ClosetCam” i envies un “FashionSOS” en els teus amics de Facebook per si tenen quelcom similar que et puguin deixar. 










Corba de valor

Després d'analitzar la competència hem realitzat una corba de valor en la qual podem veure de manera gràfica i visual en què ens diferenciem amb Styleloveclothing:

Quant a l'estètica podem deduïr que la nostre app està per sobre de la competència ja que aquesta té una web molt recarregada, poc clara i actualitzada.

My Secret Wardrobe és més còmode d'utilitzar ja que és una aplicació mòbil (app) i per la mateixa raó també està més actualitzada ja que a dia d'avui les apps tenen una gran importància.

Els punts febles de My Secret Wardrobe són l'experiència i el reconeixament degut a que és nova i l'altre empresa fa temps que està al mercat.

Per la mateixa raó tenen més seguidors a les xarxes socials.

Un avantatge molt clar de Style Lovely és que quan un cerca al Google "intercambio de ropa" apareixen en la primera posició.

El cost ens afavoreix a My Secret Wardrobe perquè posem en contacte els dos usuaris que volen intercanviar roba, en canvi la competència necessita una empresa de transport.

Després de mirar les fotografies de Style Lovely hem vist que a moltes fotografies de la roba incorporen un preu, quan si és una web d'intercanvi no hauria de sortir cap preu. Això vol dir que no tenen una bona regulació de les fotografies que es pengen. Nosaltres, en canvi, fem un control previ abans de que es comparteixi una imatge.




1 comentari:

  1. Interessant primer de tot definir el concepte del vostre projecte. Heu experimentat el funcionament de les apps? És important, saber com ho fan. Ho heu redactat com si ja estés fet el projecte, i no és així, és a dir, cal tenir presente que esteu definint la vostra idea de negoci, per tant, voleu saber en què podeu ser diferents de la vostra competència. Compte que heu posat dos tags, un de corba de valor i un altre de corva de valors! És una corba de valor.

    ResponElimina