dijous, 30 d’octubre del 2014

Competència i Corba de valor


La nostra aplicació, com ja hem dit, es basa en aconseguir que els llibres de text s'intercanviïn entre alumnes per tal d'estalviar la despesa de les famílies cada any. Re-Book permetria posar en contacte persones de cursos semblants i amb l'objectiu de poder trobar-se. No hi ha dubte que hi ha projectes que estan solucionant el mateix problema o algun de semblant. A continuació les analitzarem per saber com diferenciar-nos.

En primer lloc, booktobook.net. És una web que permet que hi hagi intercanvi de llibres en una ciutat determinada tan sols oferint algun llibre i definir els teus gustos i, aleshores, el sistema s'encarrega d'oferir-te els possibles intercanvis automàticament. És gratuït per a tothom. Els llibres són de lectura i no els que utilitzen els alumnes a l'escola per cada assignatura. També es poden oferir jocs de consoles o discos. El que fa booktobook, per tant és molt semblant al que volem fer amb la nostra aplicació i va dirigit a persones d'entre 16 a 60 anys.




Seguidament destaquem una web, bookint.eu; l'activitat de la qual es basa en gestionar l'intercanvi de llibres de text en centres d'ensenyament (escoles, universitats...) i que va ser creada tenint en compte les necessitats de les famílies amb fills en edat escolar, estudiants universitaris i en colaboració amb associacions de mares i pares dels alumnes (APAS) i associacions d'estudiants.



A continuació hem trobat la web bolsadelibros.es. Va destinada a intercanvis de llibres de text fets servir amb l'objectiu de donar als pares i als alumnes una plataforma de rebre i donar llibres de text de forma interactiva i pràctica sense intermediaris. Es pot filtrar la informació que busques centrant-te en l'assignatura o bé el codi ISBN del llibre concret. Evidentment, l'estalvi econòmic és la clau per l'interès dels pares i els alumnes d'utilitzar aquesta web d'intercanvi i es fomenta la responsabilitat i el cuidado material per part dels alumnes i l'estalvi ecològic que suposa.



Per últim, volem anomenar la web llibrey.edugva.es que pertany a la Comunitat Valenciana i permet facilitar l'intercanvi de llibres de text entre l'alumnat dels centres, de les localitats i de tota la Comunitat Autònoma. Mitjançant aquesta pàgina web es poden oferir de forma gratuïta els llibres de text que algú deixa de fer servir i es poden buscar fàcilment els que estiguin compartits pels altres i puguin interessar. El filtre pot ser per títol, per curs o per centre i registrant-te ja es pot començar a interectuar.


CORBA DE VALOR:
Hem fet la comparació amb la pàgina web bolsadelibros.es, que fa una activitat molt semblant a la nostra i és la que ens podria presentar una major competència ja que porta molts anys realitzant aquesta tasca i compta amb un sistema molt complet i eficaç.
Es pot observar com en alguns punts la competència és superior a nosaltres, però en la majori d'aspectes Re-Book està per sobre. Volem reduir el preu dels llibres però totes les altres característiques les volem augmentar respecte la web analitzada.



2 comentaris:

  1. Cal posar el nom del projecte en el títol i també a les etiquetes.

    ResponElimina
  2. La corba de valor no es veu. No està justificat a la dreta, cal cuidar les formes en un bloc, ja us ho vaig comentar. Els links no s'obren. No expliqueu quines són les vostres característiques. Fixeu-vos amb la resta d'entrades com estan fetes. Sou un grup de 4 i la feina no acaba de sortir bé.

    ResponElimina