dilluns, 27 d’octubre del 2014

SOLAR TENT: EMPATHY MAP


Un Empathy Map serveix per posar-nos en la pell del usuari. Per fer-ho ens hem plantejat quatre preguntes:

  • Què escolta?
  • Què pensa i que sent?
  • Què veu?
  • Què diu i fa?


Per fer el nostre Empathy Map hem definit el perfil que creiem adient per al nostre target. En Pol és un noi de 27 anys que creu que la factura de la llum és massa cara i no sap que fer per remeiar-ho. Ha anat a l’oficina del centre on te contractada la seva llum, però no li han donat cap solució. A més en Pol vol aconseguir pagar menys al final de mes i ho vol fer d’una manera que pugui contribuir en la millora del medi ambient, ja que és molt sensible amb aquest aspecte.

 En Pol ha escoltat que hi han moltes maneres d'aconseguir energia de manera sostenible i que són millors que les maneres tradicionals, que són perjudicials per al medi ambient. També ha escoltat que l’energia del sol no s’esgota mai. El problema és que li han dit que per obtenir energia del sol calen panells solar, però que són molt cars.

 En Pol el que veu, es que estem vivint en un món poc sostenible i a la llarga, això podrà tenir una repercussió molt gran a mesura que passi el temps. Ell també s’ha fixat en que hi ha molts espais els quals el sol sempre i toca però ningú ha volgut aprofitar aquests raigs per poder-ne crear una energia. I finalment veu que hi ha poques fonts d’energia renovable que siguin prou eficients.

 Amb tot això, en Pol pensa que les grans empreses de l’energia ens roben i s’aprofiten de nosaltres, que són uns imbècils. Com sent molta impotència respecte aquesta situació vol fer alguna cosa al respecte. Per això ha pensat en comprar uns panells solar i posar-los a casa seva.

 Ell diu que per solucionar aquesta situació i reduir la despesa elèctrica a final de mes d’una manera sostenible posarà panells solars a la terrassa que té a casa seva. Diu que tothom ha de ser més sostenible i utilitzar aquestes maneres de produir electricitat. També diu que aquest mètode de producció d’energia permetrà a la gent reduir la despesa mensual, que al cap i a la fi, és el seu principal objectiu.

 Sap que per aconseguir aquest objectiu calen molts esforços ja que els panells solar, tal i com li han dit, són bastant cars. A més té la por de fer la despesa i no obtenir els beneficis desitjats o ser multat per posar els panells. Finalment sap que no només val instal·lar els panells solars, sinó que també és necessari controlar molt millor el nostre consum d’electricitat.


Finalment sap que els resultats que obtindrà amb aquest producte seran importants pel fet de que es possible reduir la producció d’energies no sostenibles, que podrà estalviar diners quan arribi la factura cada mes i que amb tot això, millorarà el medi ambient.


Resultat del nostre Empathy Map

Sergi Coma, Sergi Rodríguez, Oriol Soler i Roger Serra.

1 comentari:

  1. Justifiqueu a la dreta l'entrada. Cal ser curosos amb el format. Remediar-ho? Ortografia. Compte: els imbècils som nosaltres o ells? Una cosa és que ens insultem nosaltres i una altra cosa és que els insultem a ells. Tingueu cura, s'ha de rectificar o no posar l'insult.

    ResponElimina