diumenge, 17 de novembre del 2013

Notícia Innovadora: Levitron

Buscant per Internet algun producte innovador vaig trobar aquest que em va deixar bocabadat.
El Levitron és un joguina comercial, inventada per Roy Harrigan de Vermont, que demostra el fenòmen de levitació coneguda com levitació magnètica estabilitzada per rotació.
Consisteix en una baldufa magnètica que gira levitant sobre una base també magnètica. Per tal de compensar la força de la gravetat i la força magnètica poseeix uns anells que fan la funció de contrapés que es colocan aconseguint un equilibri determinat. Per aconseguir que la baldufa aconsegueixi una perfecte estabilització el pes i la velocitat de la baldufa són molt importants.
Com podem observar en el video, la persona fa girar la baldufa a una velocitat determinada en un plataforma de plàstic que ajuda a que es produeixi la levitació de l'objecte.
L'objecte finalment caurà per l'efecte de fricció de l'aire, que va reduïnt la velocitat de gir de la baldufa fent que finalment caigui.
Tot i això, l'objecte que apreciem a baix envia uns impulsos magnètics adicionals que fa que la baldufa pugui mantenir una velocitat constant, i per tant, pugui girar durant periodes molt més llargs de temps.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada