dimarts, 22 d’octubre del 2013

Visita a la Incubadora

El dimarts 15 d’octubre al matí varem anar amb els alumnes de l’optativa d’Emprenedoria i d’Innovació de 2n. de Batxillerat a visitar la Incubadora del Tecnocampus. Ens va atendre l’Antònia González, Product Manager de Serveis Empresarials, primer a l’Innolab, espai creat i dissenyat per facilitar la creativitat i el treball cooperatiu,  on ens va explicar quina és la funció que té la Incubadora dins l’ecosistema emprenedor del Tecnocampus. Ens va comentar des dels requisits per entrar-hi fins l’impacte que ha de tenir en el territori cadascuna de les empreses instal.lades, no només a la Incubadora sinó també en el parc tecnològic.  També ens va explicar  la importància d’estar en un espai compartit, com l’Open Space o el nou espai del Business Landing, on es facilita l’externalització dels serveis i productes, per exemple,  cap al mercat americà, a través de Miami.

Abans de fer la visita a la Incubadora, pròpiament dita, ens va exposar quines empreses hi ha actualment, i en va destacar unes quantes, entre les quals estaria Verkami, tres emprenedors (un pare i els seus dos fills) que han desenvolupat una plataforma de crowdfunding per projectes relacionats amb la cultura amb un reconeixement ja internacional i quasi posant “de moda”  el micromecenatge: quan algú vol fer un crowdfunding diu “fem un verkami”.  També va destacar Codetickets, un sistema autogestionable on-line de ticketing global enfocat a oferir la venda i seguiment d'entrades via Internet;  Dolores Entertainment, creació de videojocs i aplicacions per dispositius mòbil;  Innovem, recerca, disseny, desenvolupament i producció d'equips electrònics per a solucions industrials;  Minoryx, investigació i desenvolupament de nous fàrmacs per malalties rares o minoritàries;  Reinforcement of football, serveis de consultoria, assessorament i seguiment en l'àmbit esportiu a entrenadors, esportistes, jugadors i clubs.

I finalment, la visita a la Incubadora, on els alumnes varen poder veure, en viu i en directe, totes i cadascuna de les empreses que abans havien estat comentant.  L’espai és molt atractiu, i pots veure quins són els productes i serveis que ofereixen les empreses i també com estan treballant en cadascun dels seus despatxos.

Gràcies a l’Antònia i al Tecnocampus per donar l’oportunitat de poder viure de primera mà la Incubadora.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada