dimarts, 16 de desembre del 2014

Prova de mercat Re-Book

Després de tenir el prototip a mà, hem de provar-lo amb el mercat, amb persones que puguin fer ús del nostre projecte. Per tal d'analitzar si agrada el que hem fet i si la seva usabilitat és adequada hem preparat unes preguntes que ens han respost els usuaris de la classe d'emprenedoria i innovació.
També hi haurà representants del nostre grup que faran d'usuaris dels altres projectes perquè ells també puguin treure unes conclusions.

-Estaríeu disposats a fer-la servir?
-Com valores el fet d'involucrar-ho a les escoles de Mataró?
-Creieu que el funcionament de l’App és entenedor?
-Penseu que és fàcil realitzar un intercanvi?
-Penseu que l’estructura del canvi de llibres és òptima? És segur fer intercanvis?
-Penses que falta alguna opció per l'usuari?


En la primera pregunta hem volgut que ens expliquessin les primeres sensacions i veure si la utilització de l'aplicació és simple i entenedora. Els diversos grups han destacat que no té molta complexitat, han parlat de senzillesa a l'hora de trobar el què vols buscar. Un grup, tot i així, ha proposat fer un tutorial per fer veure als usuaris com es fa servir l'App de forma correcta per tal d'evitar dubtes. Es tracta d'un tutorial que obliga a seguir els passos obligatoris, és a dir, a escriure les dades necessàries i oferir un llibre.

Pel que fa a la segona qüestió, ens hem posat com a objectiu saber si pels usuaris és fàcil realitzar un intercanvi, cosa que es pot dur a terme després de seguir uns passsos determinats.
Hem obtingut respostes diverses: uns han comentat que la breu descripció i les observacions són el mateix i que es podria fusionar. Altres han volgut ressaltar el fet de que els filtres ajuden i els missatges també ho fan simple, com a crítica positiva. També hi ha hagut comentaris com: "Està bé que l'intercanvi pugui ser gairebé instantani".

Quant a la tercera pregunta, toquem un aspecte molt important: la seguretat dels intercanvis i la seva verificació. És clau donar credibilitat del bon estat del llibre, també. El grup de My Secret Wardrobe ha explicat que el fet de tenir l'opció de parlar via missatges dóna fe a que pots intercanviar llibres. També, com que a l'hora de registrar-nos hem d'introduir dades importants, és un altre argument que dóna seguretat. Per últim, un altre comentari que ens han fet dos grups, ha estat el de controlar l'intercanvi però de forma que nosaltres tenim els llibres i, després de rebre les notificacions concretes, els podem enviar.
Tot i així, pensem que hem de trobar una forma del tot segura pels usuaris.

La següent pregunta ens fa reflexionar sobre la decisió de l'usuari quant al fet de voler utilitzar l'aplicació: Ens han dit, generalment, que podrien i voldrien utilitzar Re-Book sense cap mena de problema. Sobretot, han raonat, és important perquè passem per moltes etapes com a estudiants i pot haver-hi un estalvi important. A més, és més fàcil que no pas la manera típica d'anunciar l'intercanvi o venda de llibres (en xarxes socials). Tot i així, el comentari d'Smartrash era negatiu ja que hi ha la possibilitat de deixar els llibres a germans i familiars.

En aquesta pregunta la majoria de respostes han sigut positives, ja que en les condicions econòmiques en que estem avui dia ens fan difícil la compra de primera mà. També ens han dit que està bé començar per la zona de Mataró, i més endavant anar expandint per altres zones (Maresme, Barcelonès, etc.). 

En la última pregunta, ens han suggerit que podríem explicar millor què és el codi ISBN, ja que creien que era poc entenedor. A més, ens han comentat que dubten de si els llibres que la gent penjarà seran els indicats i necessaris per a cada curs, i per això hem pensat que publicarem una llista amb fotografies i informació dels llibres necessaris per a cada curs a cada escola. Per últim, ens han comentat que l'estètica de l'app podria millorar pel que fa a color i disseny, ambientar-la més en tons de verd que transmeten una idea de reciclatge i medi ambient i afegir-li una tipografia més moderna. 

 En conclusió, hem rebut un feedback interessant, amb crítiques constructives per reflexionar.

Ens ha sorgit la idea de que la plataforma la podem centrar en la compra-venda o intercanvi entre dos cursos concrets. Ens volem centrar en la nostra escola ja que pensem que el sistema utilitzat en el prototip no és del tot adequat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada