dimarts, 25 de novembre del 2014

Spherium


Spherium
 
El passat 18 de novembre va venir el biòleg Luís Ruiz a l’escola a fer una  xerrada sobre el model de negoci de la seva empresa. Va viure a Argentina durant un temps, però es va traslladar a Barcelona i va estudiar biologia molecular, especialment els gens. Després dels estudis, va ser professor d’Universitat durant dos anys, posteriorment, va anar als Estats Units (New Jersey) on va estar treballant durant un cert temps però es va traslladar a Nova York ja que l’empresa on treballava aquell moment va tancar.
A Nova York, el seu cap, li va robar la idea de muntar una empresa sobre l’estudi de les papil·les gustatives, que després aquest serveis es van vendre a Coca-Cola perquè així poguessin modificar els diferents gustos de la beguda.
L’any 1997 va passar a la indústria farmacèutica i es va formar com a gestor. Li van donar l’oportunitat de fer el desenvolupament de negoci, la compra i les vendes de l’empresa farmacèutica.
 
 
Actualment es Luís es dedica a treure el coneixement biomèdic  de les universitats, crear un model de negoci recolzat d’una empresa i crear el producte en valor social i econòmic, això s’anomena fase prèvia, amb la idea de que altres empreses més grans compraran els productes i els convertiran amb fàrmacs.
Aquest processos passes per diferents empreses multinacionals, que tenen la possibilitat de fracassar amb la investigació (50%) i poder perdre la gran inversió.
 
Les possibilitats que té en Luís de que això funcioni són de l’1%. Ell té unes possibilitats de que el producte triomfi molt baixes, però si el fàrmac aconsegueix l’èxit haurà passat el “Valle  de la Mort”  perquè té un alt risc, un alt cost i s’ha d’invertir molt de temps en el desenvolupament del fàrmac. També es dedica a la pediatria ja que no està tant desenvolupada.
Un avantatge que té, és el tràfic, ja que la gent té moltes idees però n’hi ha molt poca que la vulgui comprar, provocant què tothom vengui el producte a les poques persones que es dediquen a aquesta indústria, però també necessiten el paper del traductor, és la persona que explica a la societat amb un vocabulari més estàndard les teories científiques.
 
Spherium no té treballadors i el que fa és comprar hores a especialistes amb el tema del projecte i cada cert temps aquest especialistes els hi explica com va el desenvolupament.  
Aquests projectes, a vegades cap persona de l’empresa sap de que tracten però es guien per el sentit, per el que saben. Això comporta un alt risc i que els especialistes els hi expliquen el desenvolupament amb molta exactitud. La satisfacció d’aquest projecte es veure que la gent es cura gràcies al que han desenvolupat, però sabent que els diners són essencials.

 

El Luís acaba molt satisfet amb els projectes que acaben assolint l'èxit ja que hi haurà molta gent malalta que s'acabarà beneficiant.






-Perquè has dit que d’aquí 20 anys la gent no farà cas al metge?
Cada vegada més els pacients estan informats sobre les malalties i els fàrmacs gràcies a Internet i no acceptarà que el metge li recepti qualsevol producte farmacèutic, i també hi haurà la possibilitat de curar malalties amb el test genètic.


Spin-off→ Empresa que es basa en crear una societat, a vegades les universitats hi participen, i el que busquen són promotors per finançar les idees per les empreses.
El mirall→ Empresa farmacèutica (Espanya)
Grifuls→ Empresa farmacèutica (USA)
Bioemprendedor21→ emprenedors que han estat relacionats amb alguna malaltia i la volen millorar.
Medicina personalitzada→ gent que te el fàrmac i la cura d’una malaltia.

1 comentari:

  1. Esteu segurs que el nom de l'empresa és aquest? Convé que fem una mica de recerca'a la xarxa quan tenim desconeixement d'alguna cosa, ja sigui un personatge o una empresa o un concepte. HI ha errors greus tant ortogràfics com de contingut.

    ResponElimina