dilluns, 19 de novembre del 2012

Emprendre en Valors


El nostre grup: Miquel Nieto, Pol Beltran, Nil Casacuberta, Marc Unzueta, Nil Soler, Carles Ferrero i Pau Pujol, va treballar els valors conseqüents del vídeo que ens varen passar durant la dinàmica duta a terme el dijous passat a Barcelona Activa.

El nostre vídeo, plantejava una situació delicada, era així:

En Juanito, propietari amb problemes econòmics, contracta a una noia, per tal de que l'ajudi en l'atenció de la clientela i a l'hora de cobrar estigui ella a la caixa. Un dia, en Juanito rep a en Quimet un client habitual al bar, i alhora amic seu. Es posen a xerrar, mentrestant la Tonyi desprès de cobrar a una clienta, es guarda a una bossa de cintura la propina que ha deixat la clienta. En Juanito entre d'altres coses, li explica que les propines se les parteixen a parts iguals, i que fa temps que aquestes han anat disminuint. En Quimet, durant la xerrada amb en Juanito, li diu que la Tonyi, fica mà a la caixa, ja que ha vist que quan cobrava a la clienta, es guardava la propina que li havia donat. Ell li proposa que la faci fora, però en Juanito, que es veu que es molt bona persona, no ho vol fer pas...

Personatges:

La Tonyi és una noia que el Juanito va contractar per poder portar el bar amb més calma, però des de que la va contractar, els diners de les propines han disminuït  Ella va justa de diners, així que quan pot fica la mà a les propines. Té un caràcter fort, i la relació amb els clients no es gaire bona, ja que a part, ella preferiria treballar en un "bar de copes" en canvi de treballar en una cafeteria, on l'ambient no es tan jove.
Aqui, la Tonyi no utilitza uns certs valors com l'empatia cap en Juanito, ja que ell també necessita els diners.

En Juanito és un pare de família propietari d'un bar, el qual com la major part de la societat, està patint la crisis econòmica en el seu negoci. Malgrat estigui patint la crisis, no vol disminuir el nivell de vida de la seva família, així que contracta una noia per que ell vagi menys atabalat a la feina. 
En el cas presentat, en Juanito utilitza el respecte envers la Tonyi, a la vegada que la confiança cap a ella.

En Quimet es un client habitual de la cafeteria d'en Juanito, i ell nota que últimament les coses no funcionen be, així que decideix preguntar-li per com li funciona la situació a la feina.  L'opinió d'en Quimet, es fer fora del lloc de treball a la Tonyi, ja que un treballador no pot agafar els diners que no li pertoquen. En aquest cas, un dels valors que mostra en Quimet podriem dir que es l'amistat, ja que podria haver no dit res sobre la Tonyi, però decideix dir-li i aconsellar-lo sobre la situació que se li planteja.


El procés del nostre grup, fou:

La decisió final del grup fou, que en Juanito, s'arrisques a la proposta de la Tonyi, a obrir o més ben dit a redirigir el negoci, orientant-lo d'una cafeteria-bar convencional, a un bar de còctels, un concepte que podria esdevenir molt positiu per el negoci, ja que no hauria d'invertir en personal, ja que la Tonyi ja va fer en el passat un curset de cocteleria, i per tant dominaria l'apartat principal del negoci. 
Com em esmentat abans, en Juanito assumeix un alt risc, al comptar exclusivament amb la Tonyi, com a única via de funcionament, malgrat ell sàpiga com s'administra el negoci i tot plegat, ella és la que duria principalment, l'activitat clau del negoci. I la Tonyi, ha d'aprofitar aquesta ocasió per acabant-se guanyant bé la vida i no fallar a en Juanito. 

Durant la nostre estada en el taller de Barcelona, per arribar a les diferents conclusions a les que arribava el nostre personatge, per guiar-nos tenim unes cartolines, on cada parella que formava un dels personatge hi tenia escrit, els pensaments d’aquest, i el seu comportament envers el problema , o la situació de la que es tractes. Un cop cadascuna de les parelles s’havia llegit i comentat entre ells el paper i comportament del seu personatge, vam recrear la situació, a partir del punt on s’havia acabat el vídeo, fent de personatges amb el seu corresponent comportament. Per exemple, en Quimet, l’amic de l’amo del bar, en Juanito, creia que s’havia de fer fora si o si a la Tonyi sense cap mena d’escrúpols ni remordiments. Finalment, un cop recreada la situació dins del nostre grup, ho vam fer davant de tota la classe d'innovació, que estava present en el taller.




Miquel Nieto, Pol Beltran, Nil Casacuberta, Marc Unzueta, Nil Soler, Carles Ferrero i Pau Pujol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada