dilluns, 12 de gener del 2015

Tecnocampus: Incubadora

El dilluns 12 de Gener els alumnes que cursem l'optativa d'emprenedoria vam anar al TecnoCampus de Mataró per visitar les instal·lacions de la incubadora i de Cetemmsa. El Tecnocampus és una universitat on s'ofereixen diversos graus més el component de l'empresa. Ens vam dividir en dos grups els quals uns visitàvem la incubadora de 9 a 10 del matí i un altre grup de 10 a 11 del matí, mentre un grup estava a la incubadora l'altre estava a Cetemmsa.A continuació us explicaré com funciona la incubadora del Tecnocampus, amb la informació que hem rebut gràcies a una xerrada.

 La incubadora esta feta per empreses que ja estan constituïdes i podran estar un màxim de 3 anys en les intal·lacions del Tecnocampus. La incubadora esta formada per sala de reunions i diferents mòduls independents tipus peixera els quals es poden personalitzar al gust de cadascú porten els seus mobles de casa, pinten les parets, etc. Abans d'entrar a la incubadora hi ha la pre-incubadora que consisteix per projectes universitaris.

 Els principals serveis professionals que s'ofereixen en la incubadora són lloc de treball, acompanyament d'un tutor que ajuda al desenvolupament del projecte, networking que consisteix en tot el tema de xarxes socials i en el finançament del projecte.

 Els principals avantatges de treballar en la incubadora serien el Plug and Play que consistiria a tindre una bona xarxa i ficar les millors comoditats per tal d'arribar i començar a treballar, també cal destacar que disposen de servei de recepció i neteja.També tenen una imatge ja que quan una empresa entra en la incubadora fa entrevistes a revistes comarcals per tal de donar-se a conèixer. Aquestes empreses paguen un preu per la seva estància que va segons el temps que porten en la incubadora.

 Per accedir a la incubadora cal primer estar en la pre-incubadora el qual ha de ser un projecte universitari i un projecte que tingui cara i ulls i unes condicicions acceptables. Un cop a la incubadora aquest projecte ha de ser de base tecnològic o innovació i durant aquest període ja tindre el pla d'empresa realitzat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada