dimecres, 3 d’octubre del 2012

Creativity Workshop by Rafael Sánchez



CREATIVITY WORKSHOP BY RAFAEL SÁNCHEZ


El passat dia 2 d'octubre, en RafaelSánchez, participant del projecte Imagine al Sillicon Valley 2012 va venir a l'escola a fer un workshop als alumnes de l'optativa d'emprenedoria i innovació, concretament als alumnes de 3r dESO i 2n de Batxillerat . El workshop constava de dues parts. Primerament una part més teòrica, compaginada amb petites activitats que ell mateix ens presentava, com unir nou punts amb quatre línies, entre d'altres i nosaltres havíem d'anar resolent, tot afegint conceptes del món de la creativitat i la innovació. 
La segona part de l'activitat era completament pràctica. Cadascun de nosaltres havia de pensar un problema que li molestés o volgués millorar. Això ho havíem d'escriure en uns post-its en un temps límit, extraordinàriament curt,  per agilitzar la nostra ment i fer sorgir la creativitat. Passat aquest temps, vam penjar els post-its amb els  problemes escrits a la paret. Després d'aquest exercici, en Rafael ens va dir que ens aixequéssim i agaféssim un dels problemes que hi havia penjats a la paret i a partir de l'escollit, busquéssim solucions possibles pel problema. Una vegada fet això, ja teníem el projecte més interioritzat i ens va demanar que el representéssim fent mímica davant d'un grup, i això ens ajudaria fer-lo més nostre. 
Al final de l’activitat, en Rafael va premiar als alumnes més creatius, els que havien sabut resoldre de manera més acurada i precisa les petites activitats que ens havia proposat al principi.
Aquesta xerrada ens ha servit per poder veure que realment en el món de la innovació i creativitat no existeix la paraula NO, i que a més a més no ens hem de posar mai límits, tot compte i val, fins i tot la idea o solució més esbojarrada pot ser la millor.

Imatge d’una de les activitats realitzades en
el workshop.


Fotografia de Rafael Sánchez del projecte Imagine.


FOTOGRAFIES DEL WORKSHOP





Explicació del powerpoint de 
la creativitat.










Compartir problemes i recerca de solucions.







Trobant solucions a nous problemes.










Col·laborant amb noves solucions per a nous problemes.







Fotografia dels grup participants en el Workshop.


Víctor Robert Viñals
2n Batxillerat A 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada