dilluns, 28 de gener del 2013

Pla d'operacions EyeCopter


Pla d’operacions EyeCopter



Compres

Per tal de poder desarrollar el projecte d’EyeCopter, la majoria de les nostres compres seran de components tecnològics per tal de poder construir els EyeCopter.

En primer lloc haurem de comprar a Hobbyking
(http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/index.asp). Components tals com els motors, variadors, bateries, carregadors per les bateries i el vídeo transmissor i receptor. El nostre ordinador de control de bord el comprarem a l’empresa DJInnovations (http://www.dji-innovations.com/products/naza-multi-rotor/overview/). En quan a les hèlices, les comprarem a hobbyking també.
Si el client decideix  tenir un gimbal (estabilitzador de càmera controlat per l’ordinador d’abord)
El chasis del EyeCopter i el mando de radio control el compraríem a Hobby King.

En cas de que el client es vulgui construir el EyeCopter ell mateix, poder tenir l’opció de poder comprar un maletí amb un manual i les eines necessàries per poder construir-lo.
Al oferir el servei de gravació d’imatges aèries, necessitarem d’un bon hexacòpter o d’un octocòpter amb materials de qualitat. Això vol dir que necessitarem un frame chassis i hèlices de fibra de carboni, un ordinador de bord amb posicionament GPS i controlable via ordinador i waypoints. A més per obtenir una bona gravació d’imatges necessitarem una Canon 550D.


Localització

L’empresa EyeCopter estarà situada a l’espai virtual d’internet, ja que d’aquesta manera ens estalviem el lloguer o la compra d’un local la qual és bastant costosa.
Utilitzarem les xarxes socials per tal de donar-nos a conèixer al públic o a altres empreses. Les xarxes socials que utilitzaríem principalment serien el Facebook i el Twitter.



A més tenim un bloc en el qual hi anem penjant les últimes notícies del món del multi rotor i la tecnologia.


Tenim un compte de Youtube en el qual hi pengem els nostres vídeos que ens serveixen com a publicitat de l’empresa, a més s’hi mostren les habilitats de l’empresa. En el canal hi pengem també tutorials per a tots aquells que vulguin construir el seu propi EyeCopter des de zero. Així també, els usuaris tenen una altre eina que els és de gran ajuda per poder construir el EyeCopter, i fins i tot, en el cas que el canal tingués molt d’èxit, podria arribar fins i tot a ser una important font d’ingressos, gràcies als partners que ofereix Youtube.

http://www.youtube.com/EyeCopter

Finalment, i els més important, la pàgina web. A través de la pàgina web els clients hi podran comprar els nostres productes o contractar els nostres serveis. La pàgina web seria la plataforma que unifica totes les altres pàgines ja nombrades anteriorment, ja que, hi haurien vídeos, notícies d’actualitat...


Capacitat

Per l’empresa EyeCopter, entre els dos, pensem que podem arribar a dedicar-li un total de 15h a la setmana, en moments que no tinguéssim que construir gaires EyeCopters, per tan, d’aquestes 15h, el 60% s’utilitzarien per fer créixer l’empresa, donar-la a conéixer, treballar amb nous EyeCopters, edició de vídeos. Hi dedicaríem 3h a la setmana, és a dir el 20% a realitzar els serveis que oferim. Després d’haver fet l’enquesta, a gent d’entre 15-20 anys, hem pensat que el preu convenient per als nostres serveis seria de 35 €/h, ja que és el que estaríen disposats a pagar pel tipus de serveis que ofereix i la qualitat d’aquest.

A l’enquesta també hi vem proposar uns preus per l’EyeCopter i la mitjana va resultar ser de 650€ però no ens sortiria rentable vendre-ho a aquest preu. Hem calculat que el preu que ens permetria seguir creixent seria d’uns 750€ les primeres 3 unitats i amb l’ordinador senzill que oferim. A partir d’aquestes 3 vendes prodríem negociar amb els distribuïdors preus més barats, ja que compraríem més peces, això permetria també vendre els EyeCopters a un preu menor, d’uns 700€. El nostre benefici es mantendria en un 20%.

De l’enquesta també vem treure que un 70% dels enquestats el comprarien a un preu raonable, que segons ells ens ha donat una mitjana de 650€, per tan creiem que tenim possibilitats de vendre EyeCopters. També em de tenir en compte que l’enquesta a estat realitzada entre joves 15-20 anys i no tenen gaire poder adquisitiu i probablement cap necessitat de comprar-ne un.


Gestió de stocks

Per començar el negoci, començarem comprant les peces necessàries per tal de poder construir fins a un total de tres EyeCopters. A més, tindríem un EyeCopter molt desenvolupat que seria propietat nostre amb el qual oferiríem els nostres serveis de gravació d’imatges aèries en un principi i més tard si tinguéssim èxit, ens podríem dedicar a oferir altres serveis amb l’EyeCopter. Al tractar-se de poca quantitat de peces, les podríem emmagatzemar a casa nostre sense cap problema.

En temes de logística, nosaltres en un principi demanaríem les peçes suficients per poder contruir tres EyeCopters. En el moment en el què ens demanin el tercer EyeCopter, tornarem a demanar peces per construir quatre EyeCopters i així successivament. Com que el nostre pàgina web ofereix la possibilitat de personalitzar en alguns aspectes el EyeCopter, com l’ordinador del control d’abord i l’emissora, nosaltres començaríem a construir l’EyeCopter en tan bon punt ens arribéssin les peces deixant a part l’ordinador d’abord i l’emissora.

Hem de tenir en compte, que els paquets amb les peces, que demanem a Hong Kong, arriben amb avió però al tractar-se del servei més senzill i econòmic, tardarà entre 25-30 dies en arribar-nos. També tindríem l’opció de pagar una tarifa algo més alta perquè ens arribés entre 10-15 dies.
Per fer arribar al client l’EyeCopter, ja construit, utilitzaríem el servei de missatgeria de correos de paquets (paquete azul), el qual costaria uns 15€.

Planificació

Creiem que és molt important el fet d’estar present a les xarxes socials, ja que al no estar present físicament en un local o un establiment, requereix de ser molt actius en l’àmbit d’internet. Ens centrarem en les xarxes socials següents:

· Facebook: La pàgina de Facebook ens ofereix la possibilitat de que qualsevol persona interessada en el projecte ens pugui seguir i així assabentar-se de les novetats que hi anem publicant com per exemple nous projectes en ment, com avança l’EyeCopter, videos nous, etc. A més, hi penjaríem tota la informació de Goteo per tal de que tots els nostres familiars, amics i altres finançadors potencials puguin veure el nostre projecte de Goteo i ajudar-nos fent una aportació econòmica si és el cas.

            En la pàgina de Facebook que no fa més d’una setmana que l’hem creat, actualment tenim 44 likes, és a dir, persones que segueixen el projecte. Nosaltres ens proposem d’arribar a un número de 350-400 likes en un mes com a molt.

· Twitter: El Twitter és una plataforma més ràpida i breu de difusió constant de les activitats que anem realitzant durant el dia, tal com penjar fotografies, penjar videos, notícies relacionades, etc. En el Twitter ens posem un objectiu de 1000 seguidors en un mes, tot i que cal tenir en compte que actualment ja en tenim 300.

· Youtube: La pàgina de Youtube ens permet compartir els videos que fem amb el nostre EyeCopter. També, en els mateixos videos deixa a altres persones comentar fent que nosaltres poguem aprendren, a més de que ens serveix de feedback. Els videos disposen del botó ‘me gusta’ i el de ‘no me gusta’ amb els quals ens podem fer una idea de si a la gent els agraden o no els nostres videos.

Dins de Youtube cal crear-se un canal pertal de poder penjar els videos que es desitgin i també permet que la gent et pugui seguir (nº de seguidors). Les projeccions que ens poroposem per al nostre canal (gràcies a la pàgina de socialblade: http://socialblade.com/youtube) serien les d’arribar a tenir unes 200 reproduccions diàries (actualment 70) i arribar a un nombre de 150 subscriptors en un mes.

· Wordpress (blog): Funciona de la mateixa manera que el Twitter i el Facebook, però en el blog a part de penjar-hi les novetats del nostre projecte, hi penjarem també notícies relacionades amb el nostre camp tecnològic.

També tindrem en compte el nombre d’EyeCopters venuts en un mes per marcar-nos uns objectius en quan a vendes perquè d’aquesta manera sabrem si el nostre negoci està creixent o decreixent. El nostre objectiu a quan a vendes al mes (per començar) seran d’un EyeCopter al mes, ja que, al ser dos nois de 17 i 18 anys no tenim la suficient capacitat econòmic per fer una inversió de diners per tal de poder comprar les peces necessàries per a construir els EyeCopters. El fet de construir-ne més al mes seria arriscat, ja que si no els venguéssim perdríem tota la inversió feta.

A més en quan als serveis ens agradaria poder realitzar un mínim de dos serveis de gravació d’imatges al mes. D’aquesta manera obtindríem capital per poder començar a invertir en nous EyeCopters els quals podrien realitzar noves funcions, com la de prevenció d’incendis, la qual ens agradaria oferir-la a institucions i no a clients. Això seria el cas d’èxit el qual ens catapultaria cap a un nou mercat més ampli.

Calitat

Per a controlar la calitat del nostre producte ens centrarem amb els feedbacks dels clients, anant al seu darrera preguntant què tal els funciona i si els ha servit.

Abans d’entregar qualsevol EyeCopter, el probarem nosaltres mateixos per assegurar-nos que funciona correctament. A més els hi configurarem nosaltres els valors de l’ordinador d’abord per tal que ells no tinguin problemes en fer-lo servir.

Per a la millora contínua utilitzarem els feedbacks per tal de millorar l’EyeCopter perquè els següents clients puguin tenir-ne un que els hi funcioni millor. Tan sols deixarem sortir de les nostres mans els EyeCopters que volin a la perfecció. En cas que alguns del EyeCopters arribi al client i no funcionés correctament, tan sols hauríen d’enviar-lo de volta per tal de que els hi solucionéssim el problema o simplement donar-li’s un de nou.

Taules compres

ORDINADOR NAZA (BO)

MATERIAL
QUANTITAT
PREU X UNITAT
PREU TOTAL
FRAME
1
7,99
7,99
HELICES
2
3,49
6,98
ORDENADOR NAZA
1
399
399
MOTORS
4
15,99
63,96
ESC
4
9,23
36,92
MANDO
1
24,99
24,99
BATERIA
1
13,79
13,79
CARGADOR BATERIA
1
16,99
16,99
ENVIAR
2
29,79
59,58
TOTAL
521,26
630,2
EUROS
409,25
490,42

ORDINADOR HK (SENZILL)

MATERIAL
QUANTITAT
PREU X UNITAT
PREU TOTAL
FRAME
1
7,99
7,99
HELICES
2
3,49
6,98
ORDINADOR HK
1
29,99
29,99
MOTORS
4
15,99
63,96
ESC
4
9,23
36,92
MANDO
1
24,99
24,99
BATERIA
1
13,79
13,79
CARGADOR BATERIA
1
16,99
16,99
ENVIAR
2
29,79
59,58
TOTAL DOLARS
152,25
261,19
TOTAL EUROS
113,09
193,88

1 comentari: