dimecres, 19 de desembre del 2012

Business Game

El dia 11 de Desembre de 2012, vam fer a l'Escola Pia Sant Anna de Mataró un taller enfocat a la dinàmica empresarial. El taller va començar amb una part teòrica en la qual vam repassar i aprendre els conceptes principals per tal de dur a terme la part pràctica. Aquests conceptes es basaven en diferenciar què era una estratègia i una tàctica, però  enfocat directament a l'empresa. Seguidament, en Toni Díaz (instructor del taller) ens va fer observar una imatge i va preguntar a cada un de nosaltres què hi vèiem. Al finalitzar el comentari de què hi veia cadascú, en Toni ens va explicar el significat de la paraula real. Més tard, ens va passar unes fotocòpies en les quals ens preguntava una sèrie de qüestions relacionades en l'àmbit personal o en el cas de tenir un projecte en ment o una empresa doncs relacionats amb aquests. En les fotocòpies vam haver d'omplir uns quadres on se'ns preguntava l'estat en el qual ens trobàvem (personalment, empresarial o del projecte) i a continuació vam omplir un DAFO (SWOT) en el qual hi havíem d'escriure les debilitats, amenaces, fortaleses i oportunitats personals o de la empresa/projecte. En acabar el DAFO, i com a última activitat teòrica, vam escriure l' S.M.A.R.T. , és a dir, un apartat en el qual escrivíem els objectius que volíem aconseguir, complint els requisits SMART (objectius específics, mesurables, assolibles, realistes i en un termini determinat).

En acabar la part més teòrica, en Toni ens va passar un dossier en el qual ens explicava com es jugava al joc que anàvem a fer, el Business Game. El joc es basava en una simulació d'empreses, en les quals cada grup havia de determinar el producte que volia vendre, les inversions que feia (publicitat, investigació i desenvolupament i en la construcció de fàbriques), sempre tenint en compte el balanç, el compte de pèrdues i guanys, les ràtios, i a més calia veure les estratègies i tàctiques que feien les altres empreses. En Toni marcava un temps màxim de cinc minuts en els quals cada grup respecte la seva empresa havia de marcar les estratègies i tàctiques. En total vam fer unes sis simulacions on el final vam obtenir un rànking de les millors empreses i com se n'havien sortit.

El taller ens ha servit molt a tots per complementar les unitats d'economia d'empresa i a més, introduir el tema de les ràtios. La millor part del taller (escollida per tot el grup) va ser el Business Game. Tot el grup valorem molt positivament haver fet aquest taller.



Víctor Robert Viñals


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada