dimecres, 25 de setembre del 2013

La col·laboració resol problemes!

Sóm un grup format per en: Marc Benedí, Gonzalo Bonnín, Roger Cambray, Ivan Carol, Oscar García i l’Erik Molina.

Tot va començar en una hora de la matèria d’emprenedoria i innovació dirigida per la nostra professora, l’Estel Paloma. Desprès de perdre quasi bé mitja hora de classe entre que no trobàvem una classe ni la professora, cosa que no va estar tant malament, vam començar una activitat força interesant. L’activitat consistia en formar quatre grups, d’entre quatre i sis persones, els quals cada un teníem que pensar en qualsevol problema que veiéssim per més simple que fos ja que l’important aprendre a treballar en grup, fomentar la creativitat i a donar importància a les idees o si més no a tenir-les presents ja que són molt valuoses. Al cap de poc, ja que no teníem gaire temps, vam trobar un problema: “Els grups musicals tenen dificultats per donar-se a conèixer”.

Una vegada ja vam trobar el nostre problema el vam escriure en un mural de paper en que de la frase vam dibuixar unes quantes fletxes els quals en la seva punta tenien una idea o una proposta per solucionar-lo. Paral·lelament els altres grups van fer el mateix.

Posteriorment el grup inicial es dividia en dos parts: una es quedava en la taula on a sobre hi havia el mural i l’altre anava a una altre taula. Els que es quedaven explicaven el problema a una altre meitat d’un grup els quals aquest escrivia amb retoladors totes les idees possibles que poguessin solucionar el problema escrit en el mural. Lògicament l’altre meitat del nostre grup feia el mateix amb els altres problemes proposats per els nostres companys.

Durant el procés vam fer fotos del nostre mural abans i després de les idees escrites en el nostre mural per així poder tenir més projecció i solucions del nostre problema per trobar la millor solució. A més a més aquestes fotos les vam haver d’utilitzar per preparar una presentació visual a la resta de la classe sobre el nostre problema i la nostra solució “crear una ràdio online per promocionar i presentar els grups musicals de recent creació”. Encara més per la exposició l’Estel ens va dir que havíem de escollir quatre idees de les proposades per els nostres companys: la idea més rara, la idea més divertida, la més complicada i la més original.


1 comentari: