dimecres, 25 de setembre del 2013

BUSQUEM SOLUCIONS ALS PROBLEMES!!



El dia 24 de setembre, a classe d'Emprenedoria i Innovació, l'Estel ens va proposar una activitat, amb l'objectiu de millorar la nostra creativitat davant d'un problema quotidià.
L'activitat consistia en buscar un problema que ens trobem a la nostra vida diària i buscar una solució final per acabar amb ella. aquesta solució s'havia de trobar a partir de moltes altres. Unes d'elles les havíem de pensar nosaltres, però en la recerca de les altres ens ajudaven els nostres companys.
per desenvolupar l'activitat, la classe es dividia en quatre grups (situats a taules separades) i cada un d'aquests tenia un mural on escrivia el seu problema. cada 5 minuts, dos persones del grup anaven a la taula del costat, aportaven idees, les escrivien mentre que els dos que es quedaven explicaven el seu problema als companys que anaven a la seva taula. A mesura que passava el temps, tots anàvem rotant de manera que passaven per totes les taules apuntant idees fins que arribàvem a la taula inicial i llegíem el que ens havien escrit per solucionar-ho.

Avui, dia 25 de setembre, hem de realitzar un Power Point (que posteriorment presentarem a la resta de la classe) explicant com se'ns va acudir la idea, quines solucions hem pensat nosaltres, les idees aportades pels companys i la decisió final.

La Sara, en Toni, la Kerent i jo, la Maria, ràpidament vam trobar quin problema teníem: L'aigua de l'aixeta dels lababos de l'escola a primera hora del mati surt blanca degut a la calç que hi ha.
Les solucions que vam pensar nosaltres són: posar filtres a les aixetes, ampolles d'aigua amb filtre i posar dispensadors d'aigua.
Les idees aportades van ser: portar una ampolla d'aigua de casa, posar un colorant a l'aigua, beure aigua abans d'entrar a l'escola, netejar les canonades més sovint, tancar els ulls perquè així el color no es veu, anar a la font de baix o del pati, esperar a a següent hora, trucar a manteniment, esperar que algú begui primer i un company, va apuntar que no hi havia cap problema, ja que la calç és bona pels ossos.

Després d'aquesta pluja de idees, hem trobat la solució:
Portar una ampolla plena de casa, de manera que a primera hora podem acabar amb la set, i quan se'ns acabi reomplir-la, ja que l'aigua ja sortirà bona.

https://sites.google.com/a/mataro.epiaedu.cat/kerent-kinsgley-apuntsfilosofia/empre

1 comentari: