divendres, 25 de setembre del 2015

ByHours by Cristian Rodriguez


Avui 25 de Septembre en Cristian Rodriguez un emprenedor de 31 anys ens ha vingut a parlar als alumnes d’emprenadoria (de segon, tercer, quart d’ESO i segon de batxillerat) de ByHours el seu projecte més conegut fins al moment. Consisteix en una pagina web on els hotels lloguen les seves habitacions per hores en comptes de dies com s’ha fet tradicionalment.
Al llarg de la seva vida en Christian ha creat 7 empreses diferents.  La primera va ser amb l’edat de 17 anys. Treballava de promotor a Privat Tardes (una discoteca Mataronina) on anava quasi cada dissabte a la tarda amb els seus amics. Tot i així al dia de cap d’any no podien anar a la festa a Privat  ja que per gent més gran. Va així organitzar la seva pròpia festa venent prop de 2.000 entrades i facturant l’equivalent a 60.000€ en una nit (a l’època s’utilitzaven les pessetes). Va fer festes de cap d’any i Sant Joan durant 3 anys.

Dues de les 7 empreses que ha creat han fracassat econòmic-ament fent que ell perdés molts diners. Segons ell que les coses surtin bé no són pas ni per sort ni per casualitat, tots hem de passar per un procés de “trial and error”. Aprendre dels nostre errors és vital per millorar.  
Segons Christian els límits que tenen els emprenedors son creats per l’emprenedor mateix i en són dos:
  • Por a fracassar
  • Creure que ho saps tot

La idea de la seva primera empresa seria va sorgir quan feia primer de carrera amb 19 anys al llegir una revista local. Hi va trobar dues noticies la primera deia que l’ajuntament Mataroní tenia problemes de comunicació amb els ciutadans i la segona que l’us del autobús a Mataró havia augmentat un 15% anant 6 milions de persones en autobús aquell any. Va així decidir posar pantalles publicitàries dintre dels autobusos de Mataró.
Ho va proposar a l’ajuntament fent que aquest li donés una concessió per fer-ho. Pensant-se que ja se’n sortiria va comprar material tecnològic per instal·lar als autobusos fent una inversió de 80.000€.
En 2 mesos però es va adonar que l’equip tecnològic que havia comprat no era l’adecuat perdent molts diners.  Tot i així va guanyar el premi creati.

El negoci que mes factura en el comerç oneline es el de viatges i Christian hi va trobar una oportunitat.  No es paga mai a l'hotel per les hores que es necessiten, simplement es paga per nits. Ell va veure que es podien oferir habitacions d’hotel per hores.  El primer pas per veure si la seva idea podia ser un negoci era preguntar i analitzar si hi havia un mercat.  Va anar a parlar amb un hoteler (amic del seu pare) per veure si era una bona idea ja que els hotels són qui han de proveir el producte i va veure que podia funcionar.

Va ajuntar una empresa de disseny de pàgines web, una de comunicació i una hotelera i els hi va presentar la seva idea. Ja que ell no disposava de diners els hi va vendre part de la idea per poder començar el seu projecte. Així iniciant-lo amb una inversió inicial de 0€.

Una de les claus de l'èxit de molts negocis es la comunicació. Actualment ha aconseguit mes de 4.000.000€ de inversors com el grup Mediaset.
Hi ha molta gent i moltes empreses que es dediquen a buscar bones idees per fer projectes i invertir a canvi d’un percentatge.

Claus de l'exit per llençar un projecte

Les claus perquè un negoci surti bé son:
  • Equip
  • Ideea validada i estudiada
  • Comunicació
  • Saver escoltar
  • Ganes d’aprendre
  • Aconseguir feedback
Per acabar la xerrada hem vist aquest video que ho explica:


“L’èxit de una idea no sempre es un èxit econòmic, poca gent es fa rica de diners amb els negocis pero molta gent es fa rica d'experiència i bons moments” Christian Rodriguez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada